nie bardzo, bo nie ma miejsca na obieg wody. może by sie dało przewiercić jakieć kanały, ale to byłoby ryzyko osłabienia materiałuBENITO pisze:T3 lub K24 da się zamontować chłodzenie wodą z SB?
jakie przyspieszenie i elastyczność w SB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Nowicjusz
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
zalezy srednio z 5 w trybie ekonodamian golfik pisze:powie mi ktoas ile powinein palic silnik 1.6 disla
Ostatnio zmieniony pt lis 30, 2007 13:47 przez souler, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
-
- Nowicjusz
ja mam swojego 1.6 TD+ IC z silnikiem SB w warsztacie. Pompa mi siadła tzn rano to była męczarnia żeby go zapalić. Zawiozłem do regeneracji. Zrobili kompletną regeneracje począwszy od głowicy pompy i zapłaciłem 700zł. Dodam że wczesniej silnik wogóle nie miał mocy. Chodził jak zwykły 1.6 D Ciekawe jak bedzie sie zbierał po naprawie tej pompy. Cisnienie na garach ma coś koło 26 atmoster ale to na zimnym silniku zaś na ciepłym zawsze o te max 2 atmosfery cisnienie wzrasta. Ciekawe jak bedzie sie zbierał po naprawie pompy.
tomogolf2, nieżle zrobiłeś fire&ice,to oprócz turbiny i dawki paliwa coś jeszcze zmieniałeś?ja mam serie,dokładnie wszystko jak w prospekcie,nie mam zamiaru modyfikować nic w silniku,jedynie car audio do udoskonalenia.a może orientujesz się ile takich może być w polsce?bo sądze,że chyba nie wiele.dzieki wielkie.