Świecie żarowe a czujnik temperatury :)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Świecie żarowe a czujnik temperatury :)
Witam
mam problem ze zbyt długo świecąca się dioda podgrzewania świec żarowych. Świece sa sprawne, więc wina lezy po stronie czujnika temperatury, bo nawet gdy było b.ciepło na dworze to diodka świeciła ca. 60 sec. Prosiłbym o pomoc w tym który to dokładnie czujnik bo wiem,ze to czujnik odpowiedzialny za temperaturę płynu chłodzącego,ale nie wiem w którym miejscu na bloku silnika się on znajduje
Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc
mam problem ze zbyt długo świecąca się dioda podgrzewania świec żarowych. Świece sa sprawne, więc wina lezy po stronie czujnika temperatury, bo nawet gdy było b.ciepło na dworze to diodka świeciła ca. 60 sec. Prosiłbym o pomoc w tym który to dokładnie czujnik bo wiem,ze to czujnik odpowiedzialny za temperaturę płynu chłodzącego,ale nie wiem w którym miejscu na bloku silnika się on znajduje
Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej:
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
1 - czujnik od temp płynu
2 - czujnik od swiec
3 - czujnik oleju
napisz czy masz tak samo ułozone czujniki jak ja jesli tak to bez wachania zamien kostki z czujnika od temp płynu na czujnik od swiec bo sa takie same i wtedy sprawdzisz czy masz walniety czujnik czy przekaznik
Jak bedziesz miał ciepły silnik włacz zapłon i zdejmij jeden z czujników i popatrz na wskaznik temperatury jak spadnie czy tez sie podniesie do konca(bo juz nie pamietam) to znaczy ze to jerst czujni od temp. płynu
Mam nadzieje ze pomogłem
G R U P A L U B E L S K A
- krzychu869
- Nowicjusz
Olaf, tylko jesli cokolwiek chcesa sprawdzać .. zamieniac.. testować to odkręć kabel świecowy od bezpiecznika na podszybiu !! bo przez takei testy (lampka 60sek sie pali) mozesz zgnoić sobie swiece ząrowe... a szkoda dodatkowych wydatków robić..
wszelkie testy przekaźników i czujników rób na odląłczonych świecach
wszelkie testy przekaźników i czujników rób na odląłczonych świecach
Włączę się do tematu żeby nie powielać kolejnego
otóż czasem w trasie zapali mi się na 2-3 sekundy kontrolka świec żarowych?
po drugie odpalając "ciepłego" golfa (termostat mam do wymiany więc trudno osiągam temp.roboczą) kontrolka świec żarowych nie zapala się ... a golf długo prosi się o uruchomienie
zaznaczam że zimy silniczek odpala idealnie, kontrolka świec z rana gaśnie po około 8-9 sekundach ... mimo że akumulator też do wymianki
otóż czasem w trasie zapali mi się na 2-3 sekundy kontrolka świec żarowych?
po drugie odpalając "ciepłego" golfa (termostat mam do wymiany więc trudno osiągam temp.roboczą) kontrolka świec żarowych nie zapala się ... a golf długo prosi się o uruchomienie
zaznaczam że zimy silniczek odpala idealnie, kontrolka świec z rana gaśnie po około 8-9 sekundach ... mimo że akumulator też do wymianki
patrz w lusterka - motocykle są wszędzie :)