utrata plynu chłodzącego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jeżeli oleju nie przybywa i nie zmiania koloru to raczej nie uszczelka, ja bym postawił na wyciek, jeżeli nie ma plam to może cieknąć po silniku i wysychać natychmiastowo, najczęściej jest to oring przy chłodnicy i może z niego kapać, sączyć się powoli, zobaczy czy masz mokry zderzak od dału w którymś miejscu jeżeli się okaże że to miejsce jest pod kratką prawą to 99% oring
ja jak miałem wyciek delikatny gdzieś 100ml na 800 km to wlałem specyfik do uszczelniania w płynie i przestało ubywać, ale każdy robi jak uważa
pozdro
ja jak miałem wyciek delikatny gdzieś 100ml na 800 km to wlałem specyfik do uszczelniania w płynie i przestało ubywać, ale każdy robi jak uważa
pozdro
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Wybacz, zasugerowałem się opisem w temacie, a tam było MK4. jak masz zielony to lej raczej płyn tego samego koloru. Zmiana płynu na różowy będzie wymagała oprócz spuszczenia, przepłukania całego układu. Przerabiałem ten temat w moim MK4: żeby płyny się nie zmieszały, musiałem 2 razy zalać układ wodą i na kilka minut uruchomić silnik. Dopiero potem wlałem właściwy płyn.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
płyn chłodniczy i hamulcowy
Koledzy mam pytanko ile wchodzi płynu chłodniczego, nosze sie z zamiarem wymiany,
i gdzie jest korek do spuszczania sterego płynu? Przydadzą się też jakieś pomocne sprawdzone metody i na co zwrócic szczególną uwage?
Pozaty chcę również zmienić płyn hamulcowy,
i w zwiąku z tym pytanko ile wchodzi i jakim najlepiej zalać.
i gdzie jest korek do spuszczania sterego płynu? Przydadzą się też jakieś pomocne sprawdzone metody i na co zwrócic szczególną uwage?
Pozaty chcę również zmienić płyn hamulcowy,
i w zwiąku z tym pytanko ile wchodzi i jakim najlepiej zalać.