zmiana głowicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zmiana głowicy
mam pytanie czy głowica od silnika 1,6D bedzie pasować do silnika 1,6TD? cały osprzet posiadam ze swojego silnika - chodzi mi o samą głowice...
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Re: zmiana głowicy
zobacz czy stara glowica TD i nowa D ma regulacje zawrow hydrauliczna, mozna to poznac po tym, ze glowica ma takie jakby dwa wybrzuszenia patrzac od przodu, jedno na srodku a drugie, mniejsze, nieco po lewej stronieSiM pisze:mam pytanie czy głowica od silnika 1,6D bedzie pasować do silnika 1,6TD? cały osprzet posiadam ze swojego silnika - chodzi mi o samą głowice...
jesli jest glowica z jednym wybrzuszeniem to jest na plytki i tez tylko taka sama radze zakladac
poza tym bedzie pasowac i nie wiem co tu koledzy wygaduja o chlodzeniu tlokow, co to ma do rzeczy?
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie wiem jak inni ale ja sie przyczepiłem akurat do tegozaprzal pisze:poza tym bedzie pasowac i nie wiem co tu koledzy wygaduja o chlodzeniu tlokow, co to ma do rzeczy?
i kolega zasugerował ze z diesel rózni sie tylko od Td osprzętem ...luki202 pisze:cały blok wraz z głowica jest ten sam.
[ Dodano: Wto Gru 11, 2007 09:00 ]
A taie małe OT
czy hydro robili od początku produkcji czy to jakoś pozniej weszło a najpierw wybła regulacja na płytkach ?? Rozdziela sie to jakoś w latach ??
Chłopaki głowica pasuje na 100% jeśli dół silnika jest po 86 roku to można zakładać głowicę na hydraulice i na płytkach, nie tylko od diesla ale i od turbo bo one niczym się nie różnią
[ Dodano: 12 Gru 2007 11:44 ]
chłodzenie tłoków jest rozwiązane poprzez natrysk oleju na denka tłoków przez dysze umieszczone tuż nad wałem korbowym
[ Dodano: 12 Gru 2007 11:44 ]
chłodzenie tłoków jest rozwiązane poprzez natrysk oleju na denka tłoków przez dysze umieszczone tuż nad wałem korbowym
Ostatnio zmieniony śr gru 12, 2007 12:50 przez arwam, łącznie zmieniany 2 razy.