Czy nieszczelny przewód od intercoolera może coś uszkodzić??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy nieszczelny przewód od intercoolera może coś uszkodzić??
Witam! Ostatnio dałem samochód na wymianę przegubu i dziś zauważyłem (już odebrany), że mam poluzowany przewód gumowy od intercoolera. Już go przykręciłem. Pomyślałem, że może mechanicy specjalnie odkręcili żeby ich znów "odwiedzić". I mam pytanie w związku z tym czy jest możliwość uszkodzenia czegoś gdy jest taka nieszczelność? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że silnik nie ma optymalnych osiągów i więcej pali. Proszę o Wasze opinie. Dodam, że to silnik TDI 1,9 AFN. Podziękował.
Ostatnio zmieniony wt sty 22, 2008 12:44 przez pauloo23, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Re: Czy nieszczelny przewód od intercoolera może coś uszkodzić??
Wiem ze troche odkop ale trudno. W moim prawie 19 letnim golfie mam nieszczelny intercooler. Cos tam syczy i gwizda oraz troche oleju na przewodzie gumowym chyba widac. I teraz pytanie jak dlugo mozna jezdzic z takim rozszczelnieniem ? Czy jest mozliwosc ze rozszczelni sie tak bardzo ze samochod stanie na srodku drogi i nie pojedzie czy cos takiego ? I czy orientuje sie ktos jaki jest koszt wymiany intercoolera ?
Jak się rozszczelni bardziej to straci moc...
-
- Nowicjusz
Straci moc ale nie unieruchomi go to ?
nie unieruchomi - będzie słaby, głośniejszy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
A czy spalanie z nieszczelnym intercoolerem mocno wzrasta ? Moj 3-drzwiowy Golf z silnikiem 1.9 tdi spala 9l/100km w miescie.