głuche stukniecie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
głuche stukniecie
Witam mam problem po odpaleniu auta słychac głuche stukniecie w róznym czasie raz po 10 minutach raz po 20 minutach co to moze być
stukniecie to jest w czasie jazdy i jak stoi na wolnych obrotach i raz mi sie zdarzyło na postoju przy wyłączonym silniku szczególnie w miescie na trasie mniej i jak silnik osiąga temperature tzn od 70 stopni wzwyż czuc to pod nogami pasazera
[ Dodano: 08 Lip 2008 15:52 ]
miejsce stukniecia to z prawej strony pasazera z przodu w okolicach prawego nadkola
miejsce stukniecia to z prawej strony pasazera z przodu w okolicach prawego nadkola
Ostatnio zmieniony wt lip 08, 2008 18:41 przez robert73, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
jaki motor? jaki przebieg? może tak być że koło dwumasowe jest w rozsypce, i już mocno stuka a wskazywanie miejsce stuku może być bardzooooo mylące (oczywiście jeżeli to TDI) a może któraś z poduszek silnika jest padnięta. Nie no odpada (doczytałem) przy wyłączonym silniku to niemożliwe
być może masz jakiś feler w zawieszeniu - stawiałbym na to, skoro czuć mocno w podłodze lub wadliwy materiał użyty do budowy jakiegoś podzespołu silnika, który na wskutek zmian temperatury się rozpręża, proponuję zacząć od prawego przedniego amortyzatora
być może masz jakiś feler w zawieszeniu - stawiałbym na to, skoro czuć mocno w podłodze lub wadliwy materiał użyty do budowy jakiegoś podzespołu silnika, który na wskutek zmian temperatury się rozpręża, proponuję zacząć od prawego przedniego amortyzatora
Ostatnio zmieniony wt lip 08, 2008 23:53 przez doggie, łącznie zmieniany 4 razy.
Jeśli równierz stuka na wyłączonym silniku to raczej nic w samym silnikurobert73 pisze:stukniecie to jest w czasie jazdy i jak stoi na wolnych obrotach i raz mi sie zdarzyło na postoju przy wyłączonym silniku szczególnie w miescie na trasie mniej i jak silnik osiąga temperature tzn od 70 stopni wzwyż czuc to pod nogami pasazera
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)