Nie pali... po ustawieniu kata wtrysku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie pali... po ustawieniu kata wtrysku
Witam
Jestem w kropce i nie wiem co dalej...
Samochod ( golf 1,9 tdi 90Km 1z 94r.)jezdzil bezprobemu po ustawieniu kata wtrysku bo mial problemy z zapalaniem.
Kat wtrysku ustawiony na 50 i gitara wszystko jezdizlo pieknie.
Po ok miesiacu odstawilem samochod po powrocie rano przychodze i pupa nie odpalil trzasl sie jakby nie mial paliwa.Zostawilem samochod na jeden dzien odpalil bezproblemu,na vagu pokazal kat wtrysku 160.Pojezdilem 2 dni niecale i znowu pojawil sie problem ze nie moglem zapalic.
Pokombinowalem z ustawieniami pompy zeby go odpalic i ustawilismy z kolega znowu na 50 i jak byl cieply bezproblemu palil jak tylko ostygl pupa trzesie sie leci bialy dym i nic.
Przy okazji wymienilem czujnik temp plynu chlodaczego i na tym moja wiedza sie konczy niestety.
Pomozcie albo podpowiedzcie co jeszcze mozna zrobic albo gdzie w warszawie najlepiej oddac zeby zrobili raz a porzadnie.
Z gory dziekuje za kazdego posta.
Jestem w kropce i nie wiem co dalej...
Samochod ( golf 1,9 tdi 90Km 1z 94r.)jezdzil bezprobemu po ustawieniu kata wtrysku bo mial problemy z zapalaniem.
Kat wtrysku ustawiony na 50 i gitara wszystko jezdizlo pieknie.
Po ok miesiacu odstawilem samochod po powrocie rano przychodze i pupa nie odpalil trzasl sie jakby nie mial paliwa.Zostawilem samochod na jeden dzien odpalil bezproblemu,na vagu pokazal kat wtrysku 160.Pojezdilem 2 dni niecale i znowu pojawil sie problem ze nie moglem zapalic.
Pokombinowalem z ustawieniami pompy zeby go odpalic i ustawilismy z kolega znowu na 50 i jak byl cieply bezproblemu palil jak tylko ostygl pupa trzesie sie leci bialy dym i nic.
Przy okazji wymienilem czujnik temp plynu chlodaczego i na tym moja wiedza sie konczy niestety.
Pomozcie albo podpowiedzcie co jeszcze mozna zrobic albo gdzie w warszawie najlepiej oddac zeby zrobili raz a porzadnie.
Z gory dziekuje za kazdego posta.
Ostatnio zmieniony czw lip 31, 2008 22:08 przez strzelba, łącznie zmieniany 1 raz.
Forum Miłośników BMW E30
[url=http://bmw-e30.pl/index.php?ap=14]www.bmw-e30.pl[/url]
[url=http://bmw-e30.pl/index.php?ap=14]www.bmw-e30.pl[/url]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tak jak wyzej napisane. Może sama wymiana koła wystarczy....jeśli nie to wał do roboty. Pamiętaj aby po ewentualnej wymianie tylko koła dać też nowa srubę, klej do gwintów oraz dokręć na 90Nm+90c. Pozdr
[size=117]Meine white Golf:)[/size][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=181061]Niepozorny Varia(n)t[/url]
[b]Chcę się kto podpiąć do VAGa proszę o kontakt[/b]
[b]Chcę się kto podpiąć do VAGa proszę o kontakt[/b]
Czeka cię wymiana koła zębatego i bardzo prawdopodobnie szlif czopa wału
Miałam to samo identyczne objawy. Jak był ciepły to palił bez problemu a jak ostygł to długo go musiałam kręcić a jak odpalił to przez chwile tak jakby chodził na 3 gary i do tego kupa białego dymu za mną. Dotego jeszcze to co pisze VW User,
Miałam to samo identyczne objawy. Jak był ciepły to palił bez problemu a jak ostygł to długo go musiałam kręcić a jak odpalił to przez chwile tak jakby chodził na 3 gary i do tego kupa białego dymu za mną. Dotego jeszcze to co pisze VW User,
Ostatnio zmieniony sob sie 02, 2008 15:23 przez sandra, łącznie zmieniany 1 raz.