wtryski od ASV - problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wtryski od ASV - problem
witam koledzy . mam passata 94r 1.9 TDI 1z 90 KM i włożyłem do niego wtryski od afn przyrost mocy jest zauważalny odrazu dlatego mój kolega zdecydował sie tez wymienić w swoim pasku 1.9 tdi 90 KM 1z 96r i kupił wtryski od ASV po założeniu okazało sie że auto wcale lepiej nie jedzie nic sie nie zmieniło po zmianie wtrysków , chciałem sprawdzić vagiem dawke ale nie darady pokazuje tylko kąt wtrysku a przy innych kanałach wyskakuje error a wcześniej kiedy auo miało orginalne wtryski to wszystko mogłem zczytać vagiem. wie ktoś może co sie mogło stać ?? czemu niema róznicy mocy? pozdrawiam
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
-ustaw kąt wtrysku
-ustaw rozpylanie wtryskiwaczy
koszt 180
-ustaw rozpylanie wtryskiwaczy
koszt 180
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio mialem znajomego ktory tez kupil wtryski od 110KM na allegro i wsadzil do 1Z...
Po wymianie zero mocy...jak zczytalem nr to sie okazalo ze dostal SDI
wiec moze kolega tez zalozyl od 90KM TDI tylko te nowsze 220/300bar (ostatnio kazdy sie spuszcza na to cisnienie a to malo znaczaca informacja)
Po wymianie zero mocy...jak zczytalem nr to sie okazalo ze dostal SDI
wiec moze kolega tez zalozyl od 90KM TDI tylko te nowsze 220/300bar (ostatnio kazdy sie spuszcza na to cisnienie a to malo znaczaca informacja)
Ostatnio zmieniony pn sie 11, 2008 00:30 przez rob555, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
niepamiętam teraz numeru wtryskiwaczy ale kumpel kupił je od znajomego takze pewne zrudło z golfa 4 na wtryskach były numery z asv i ugury złote kropki kąt wtrysku ustawiłem na 50 ale dawki nie moge zmienić bo nie moge połączyć sie z grupom 001 basic seting wyskakuje mi error a grupe 000 zczytuje normalnie . niewiem co jest grane
Ostatnio zmieniony pn sie 11, 2008 16:12 przez maluch, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zależy jaka wprawa przy lutowaniu....cowboy pisze:ale pinologia nie ma znaczenia w sterującymmirass pisze:leo... napisał/a:
maluch napisał/a:
wtyczka podpięta wszystko niby jest ok
miały takie same wtyczki - czy lutowałeś ??
zamieniliście piny ...
jeśli z golfa to musi lutować...w seatach była prostokątna wtyczka
www.vagtune.pl tel. 502730289
Ja gdy do swojego ALH wstawiałem wtryski od ASV to kostkę musiałem przelutować... Tym bardziej chyba w 1Z też powinno tak być. Ja bym jednak odczytał i na forum przedstawił numery na wtryskach, będzie jasność.maluch pisze:nie lutowaliśmy bo kostka pasowała ale sprawdze dzięki za zainteresowanie tematem pozdro