SDI gaśnie silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
SDI gaśnie silnik
Witam.
Mam problem z Golfem IV 1,9 SDI. Auto dwa razy zgasło w czasie jazdy bez zadnego ostrzeżenia Taki impuls - silnik gasnie i koniec. Po probie odpalenia kręci tylko rozrusznik i nie chce zapalic. Odpala za to bez problemu po kilku minutach. Troche to niebezpiczne wiec prosze o pomoc. Sytuacja taka miała miejsce po przejachaniu kilku kilomentrów na zimnym silniku. Potem zrobilem nim prawie 100 km bez zastrzezen. Troche to dziwne. To problem z paliwem czy elektryką? Filtr paliwa zmianiałem jakieś 20 tys km temu. Prosze o pomoc.. Pozdrawiam
Mam problem z Golfem IV 1,9 SDI. Auto dwa razy zgasło w czasie jazdy bez zadnego ostrzeżenia Taki impuls - silnik gasnie i koniec. Po probie odpalenia kręci tylko rozrusznik i nie chce zapalic. Odpala za to bez problemu po kilku minutach. Troche to niebezpiczne wiec prosze o pomoc. Sytuacja taka miała miejsce po przejachaniu kilku kilomentrów na zimnym silniku. Potem zrobilem nim prawie 100 km bez zastrzezen. Troche to dziwne. To problem z paliwem czy elektryką? Filtr paliwa zmianiałem jakieś 20 tys km temu. Prosze o pomoc.. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr sie 06, 2008 18:52 przez adre321, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś mi się wydaje że on się zapowietrza.. W przewodzie paliwowym zauwazyłem pęcherze powietrza.. W dieslu chyba to nienormalne? Po zgasniećiu po 10 minutach pali bez zająknięcia.. Czy moze to być podgrzewacz na filtrrze paliwa? Chodzi mi o rozdzielacz przewodów powrotnych paliwa? Moze inne sugestie? Pozdrawiam
[ Dodano: 26 Sty 2010 22:43 ]
NIe było mnie tu trochę bo z MKIV było wszystko ok.
Brawo dla Dymek-87. Sugestia z przekaźnikiem pompy paliwa to był strzał w 10
Przekaźnik grzał się i odcianał pracę pompy. Po zaintwestowaniu 25 zł w nowy wszystko wróciło do normy:) Dziękuje za pomoc wszystkim.
Pozdrawiam
[ Dodano: 26 Sty 2010 22:43 ]
NIe było mnie tu trochę bo z MKIV było wszystko ok.
Brawo dla Dymek-87. Sugestia z przekaźnikiem pompy paliwa to był strzał w 10
Przekaźnik grzał się i odcianał pracę pompy. Po zaintwestowaniu 25 zł w nowy wszystko wróciło do normy:) Dziękuje za pomoc wszystkim.
Pozdrawiam