Czemu nie castrol to złe oleje? Ja w swoim zalałem castro edge turbo diesel 5w40 to zły olej?souler pisze:oczywiscie juz nie castrol ani lotos, tylko inna marka. z takich normalnych to shell/mobil.
[mk3] mieszanie oleju 10W-40 i 5W-40 mozna ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
w dziale sprzedam masz kolege elemenateur, zamow motula i ciesz sie jazda. telefon 663-962-604, podasz rodzaj silnika i dostaniesz olej taki jak potrzebujesz i do tego w cenie castrola.
Ostatnio zmieniony czw paź 16, 2008 09:59 przez souler, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
Do Niemiec mam rzut beretem więc nie ma problema żebym się udał na zakupy - mają tani alkohol to i może dobry tani olejsouler pisze:w dziale sprzedam masz kolege elemenateur, zamow motula i ciesz sie jazda. telefon 663-962-604, podasz rodzaj silnika i dostaniesz olej taki jak potrzebujesz i do tego w cenie castrola.
Co do Motula to chyba sie zdecyduje zainwestować właśnie w olej tej marki jednak zanim dodzwonię sie pod wskazany nr proszę o podpowiedź: Motul 8100 X-CLEAN 5w-40 czy Motul 8100 X-CESS 5w-40. Dodam jeszcze parametry silnika: 1.9 D/47 kW przebieg – 190.000. Silnik chodzi bez zastrzeżeń, oleju w zasadzie nie bierze.
Swoją drogą myślałem że Castrol to 1-sza liga... te reklamy
[ Dodano: 16 Paź 2008 16:30 ]
Nie zwlekając zbytnio skontaktowałem sie z "dilerem" Motula wskazanym wyżej i już jestem po zakupach Motul 8100 X-cess (cokolwiek to znaczy) 5W-40, 5 l. :] Zobaczymy jak to klekot zniesie . Oczywiście sprzedającego moge polecić - dobry kontakt, informacja no i cena.
[ Dodano: 24 Paź 2008 11:49 ]
Witam ponownie!
Jestem po wymianie oleju i filtrów
Jak się okazało dotychczas miałem założone filtry Wix - z tego co w Internecie znalazłem to jakiś amerykański odpowiednik Filtrona.
Teraz założyłem filtr oleju Knecht, a filtr paliwa i powietrza Bosch. Olej wiadomo Motul i tu ciekawostka właściciel warsztatu zachwalał ten olej mimo że u niego nie kupiłem. Od sierpnia podobno go wprowadził do sprzedaży zalał u siebie i ku jego zdziwieniu jak wcześniej musiał uzupełniać tak teraz stały poziomo oleju w motorze
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam!