Dziwne wstrząsy i szarpanie przy niskich obrotach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne wstrząsy i szarpanie przy niskich obrotach
Witam,
Od około 2-3 tygodni zaobserwowałem dość niepokojący objaw, auto na niskich obrotach zaczyna szarpać i wpada w wibracje. Opisywana sytuacja ma miejsce w niskim zakresie obrotów 1600 - 2500 i to bez znaczenia bieg jałowy czy jazda na którymś z biegów (aczkolwiek najbardziej odczuwalne jest to od 3-5). Po nagrzaniu się samochodu do około 80stopni opisywane objawy zaczynają znikać. Dodatkowo wydaje mi się, że samochód jest jakiś taki zamulony... VAGa jeszcze nie mam i przyjedzie mi za kilka dni, do tej pory nie będę miał możliwości sprawdzenia samochodu:( Wymieniałem ostatnio oleje, filtry i poduszki pod silnikiem, może to nakieruje was na jakiś ślad.
Może wiecie co może odpowiadać za taki stan rzeczy?
Od około 2-3 tygodni zaobserwowałem dość niepokojący objaw, auto na niskich obrotach zaczyna szarpać i wpada w wibracje. Opisywana sytuacja ma miejsce w niskim zakresie obrotów 1600 - 2500 i to bez znaczenia bieg jałowy czy jazda na którymś z biegów (aczkolwiek najbardziej odczuwalne jest to od 3-5). Po nagrzaniu się samochodu do około 80stopni opisywane objawy zaczynają znikać. Dodatkowo wydaje mi się, że samochód jest jakiś taki zamulony... VAGa jeszcze nie mam i przyjedzie mi za kilka dni, do tej pory nie będę miał możliwości sprawdzenia samochodu:( Wymieniałem ostatnio oleje, filtry i poduszki pod silnikiem, może to nakieruje was na jakiś ślad.
Może wiecie co może odpowiadać za taki stan rzeczy?
temat jak u mnie, po wypieciu wtyczki nie szarpie, tylko musze podjechac do fachowców by sie podpieli jeszcze temat dymienia na zimnym.
napisz co było.
pozdro.
napisz co było.
pozdro.
Ostatnio zmieniony czw paź 16, 2008 19:09 przez piter_s, łącznie zmieniany 1 raz.
Wypiąłem wtyczkę ale nic się nie zmieniło i dalej szarpie w zakresie 1600-2500 obr/min:( VAG jeszcze do mnie nie dojechał także nie będę miał możliwości wrzucenia logów.
Tak w ogóle od wymiany oleju i filtrów a także czujnika świec, temperatura nie przekracza 80 stopni... Czy to może mieć jakieś znaczenie? Nie bardzo wiem w co włożyć łapy:(
Tak w ogóle od wymiany oleju i filtrów a także czujnika świec, temperatura nie przekracza 80 stopni... Czy to może mieć jakieś znaczenie? Nie bardzo wiem w co włożyć łapy:(
był mobil i jest nadal mobil, cały czas półsyntetyk także wykluczam taką możliwość.piter_s pisze:mysle ze olej ma znaczenie, są właśnie różnice miedzy olejami, nawet do 10 stopni.bebus pisze:Tak w ogóle od wymiany oleju i filtrów a także czujnika świec, temperatura nie przekracza 80 stopni.
Do wtorku chciałbym sprawdzić możliwie dużo, wtedy dopiero będę miał VAG. Macie jakieś inne sugestie?