Wskazania komputera pokładowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jarek19820218
- Nowicjusz
Wskazania komputera pokładowego
Witam wszystkich. Czy wie ktoś może czy i jak można dokonać korekty wskazań średniego zużycia paliwa w mk4 tdi pd ? Coś o tym słyszałem ale nigdzie nie mogę znaleźć. Komputer pokazuje mi za dużo w porównaniu z faktycznym zużyciem mierzonym wskazaniem dystrybutora. Z góry za pomoc !
Wszyscy jesteśmy psychiczni ale nie wszyscy zdiagnozowani.......
- jarek19820218
- Nowicjusz
- jarek19820218
- Nowicjusz
Witam!leo... pisze:szukaj fuel consumption - wartośc nominalna to 100 ...
To fuel consumption powinno być w grupie 03. U mnie w tej grupie jest "ERROR Group not available". Czym to może być spowodowane?
Grupa 04 gdzie jest zmiana języka działa a w grupie 03 nic nie mam ;/
Pozdrawiam,
Mateusz
Do sprzedania parę części do MK4 (Boczki bagażnika (hatchback), popielniczka tył, przycisk otwierania klapki paliwa, filtr paliwa 1.9TDI MANN, gumy stabilizatora FEBI, blenda nad radio, korek wlewu paliwa.
To jeśli miałoby być coś nie tak z dystrybutorem to ja bym go nie zmieniał, skoro spalanie przez komputer jest wyższe niż w rzeczywistości ... (znaczyłoby to że więcej wlewa paliwka :PP )
Mi zawyża dokładnie o 10%, zawsze. Za każdym wyjeżdzonym bakiem jest o 10% większe wskazanie w komputerze pokładowym niż wyliczone z rzeczywistej ilości zużytej ropki.
Mi zawyża dokładnie o 10%, zawsze. Za każdym wyjeżdzonym bakiem jest o 10% większe wskazanie w komputerze pokładowym niż wyliczone z rzeczywistej ilości zużytej ropki.
mi również zawyża spalanie gdzieś o 15% i tak samo jak kompan, jak wejde w grupę 03 mam "ERROR Group not available". Idzie coś na to poradzić ??
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 18:14 przez gmerii, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam 1/2 FIS i nie pokazuje mi ile przejade na baku.leo... pisze:masz FIS'a który pokazuje dystans do przebycia na tym co jest w baq ??
Wiem gdzie i jak się to zmienia. Ale powyżej pisałem, że ta grupa jest niedostępna.Oli pisze:17--->10 adaptation---->03
wartość można zmieniać w zakresie 85%--115% co 5%
Pomyślałem, że może trzeba najpierw się zalogować, ale to też nie pomogło.
PS. Czy login do 17 - INSTRUMENTS to 13861 ?
Pozdrawiam
Do sprzedania parę części do MK4 (Boczki bagażnika (hatchback), popielniczka tył, przycisk otwierania klapki paliwa, filtr paliwa 1.9TDI MANN, gumy stabilizatora FEBI, blenda nad radio, korek wlewu paliwa.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Niestety nie, login do Instruments to nie taka prosta sprawa. Jest to indywidualny kod, który możesz zdobyć używając odpowiedniego sprzętu / programówkompan pisze:Mam 1/2 FIS i nie pokazuje mi ile przejade na baku.leo... pisze:masz FIS'a który pokazuje dystans do przebycia na tym co jest w baq ??
Wiem gdzie i jak się to zmienia. Ale powyżej pisałem, że ta grupa jest niedostępna.Oli pisze:17--->10 adaptation---->03
wartość można zmieniać w zakresie 85%--115% co 5%
Pomyślałem, że może trzeba najpierw się zalogować, ale to też nie pomogło.
PS. Czy login do 17 - INSTRUMENTS to 13861 ?
Pozdrawiam
Ja też niestety potwierdzam że u mnie (1J0_920_826C w 2002 ASZ) grupa 003 w Adaptacjach jest niedostępna
Volkswagen - das auto