1,9 TDI kopci przy odpalaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ja usiebie jestem po wymianie świec.. i może jest deczko lepiej ...ale to jeszcze nie to... udało mi się sprawdzic kąt wtrysku..i jak sie okazuje chyba nie jest dobrze ustawiony( jak to wczesniej mechanik powiedział ze jest ok) bo z ustawień wychodzi mi 72 a powinien byc( jezeli sie nie myle 49-51?? ) więc jeszcze spróbuje u jakiegos innego mechanika to ustawić jak to nie pomoze to juz nie wiem... zostaną chyba tylko wtryski do wymiany...
Ostatnio zmieniony ndz lut 22, 2009 13:42 przez KOmi, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie na sam zapłon ma wiele czynników i czujników, stopień zużycia elementów, kąt wyprzedzenia zapłonu, świece żarowe, PALIWO itd. wystarczy że jeden z tych elementów jest nie tyle co zepsuty a trochę zużyty do tego stary silnik mało który diesel w polsce ma poniżej 170000 tys km. a to już jest dużo o ile to wskazanie jest prawdziwe. Na mrozie ja bym się nie przejmował zbytnim zakopceniem podczas samego odpalenia. To jest normalne.
Jakby kopcił przez 10s i do tego nierówno pracował to jest inna sprawa i trzeba szukać przyczyny najczęściej świece żarowe.
Nawet jak wsadzicie nowe świece wyremontujecie pompę paliwa nowe wtryskiwacze to i tak nie będzie idealnie bo wsadzacie nowe elementy do starego silnika.
Jakby kopcił przez 10s i do tego nierówno pracował to jest inna sprawa i trzeba szukać przyczyny najczęściej świece żarowe.
Nawet jak wsadzicie nowe świece wyremontujecie pompę paliwa nowe wtryskiwacze to i tak nie będzie idealnie bo wsadzacie nowe elementy do starego silnika.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
burza 999 swiece sobie sprawdz bo pewnie zadna nie grzeje tak jak u mnie tez mam ten motorek a odpalal bedzie bo jest na bezosrednim wtrysku moj zapall bez swiec przy -15
tylko akumulator po dupie dostal i jest juz nowy
tylko akumulator po dupie dostal i jest juz nowy
[color=#FF0000][b]sprzedaje materace do łóżek ze stelażami
rozmiary od 200x80 do 200x160[color=#4000FF][color=#0000FF][color=#FF0000][/color][/color][/color][/b][/color]
rozmiary od 200x80 do 200x160[color=#4000FF][color=#0000FF][color=#FF0000][/color][/color][/color][/b][/color]
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- marcinotdi
- Mały gagatek
- Kontakt:
miałem identyczne objawy dymił na niebiesko przy odpaleniu, wymieniłem świeczki na początku stycznia, 3 na 4 spalone po wymianie wszystko ładnie pięknie grało, a tu nagle jakiś tydzień temu objawy powróciły ale nie tak silne jak przedtem i nie za każdym rannym rozruchem! co mu jest??
BO KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM TDI ;)
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- marcinotdi
- Mały gagatek
- Kontakt: