zwarcie czy cos innego?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Gumczak
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

zwarcie czy cos innego?

Post autor: Gumczak » czw mar 26, 2009 19:20

witam wszystkich mam taki problem w moim golfie to moj pierwszy samochod wiec jestem zielony wieczorem po powrocie z trasy postawilem auto pod domem na drugi dzien chcialem go odpalic i nie moglem przepalil mi sie bezpiecznik 7 z koleji od prawej strony pozatym cykaja mi dwa przekazniki 21 i 72 . za kazdym razem jak przekrece kluczyk w stacyjce na podgrzewanie swiec przepala sie bezpiecznik nawet te o mocniejszym amperazu byl tam bezpiecznik o wartosci 15 A mozecie mi pomoc z tym problemem? zalaczam dwa zdjecia bo nie zmiescila mi sie skrzynka bezpiecznikow na jednym moj golf jest 1985 roku 1.6 disel a dokladnego oznaczenia nie znam bardzo prosze o pomoc Obrazek Obrazek

master_graphic
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: master_graphic » czw mar 26, 2009 20:16

Moze tak pomogę pliki w załączniku moja rozpiska przekaźników i bezpieczników z mojego klekota 1.6 (silnik JP)

[ Dodano: 26 Mar 2009 19:18 ]
nie wiem dlaczego nie dodało załącznika musisz kolego napisać na gg

Gumczak
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Gumczak » pt mar 27, 2009 19:56

wiec tak okazalo sie ze mam dwie swiece napewno spalone dlatego nie chce odpalac po drugie bezpiecznik ktory sie przepalal czyli 7 z prawej strony jest od klaksonu na ktorym jest zwarcie pozatym kilka kabli w komorze silnika do wymiany regulacja wtryskow go czeka i ustawienie zaplonu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”