Na wstępie to przepraszam że mnie długo nie było ale walczyłem trochę z elektryką w golfinie.
gnyba pisze:
ideą twórcy tego silnika było...
Stary nie offtopuj bo zgłoszę do moda, nie piszesz w ogóle na temat
(dla Twojej wiadomości nie jest to dyskusja na temat podatków wizji końca świata czy ojca dyrektora) ba nawet nie zapytałeś się co chcę zrobić a się grzejesz.
Moja idea to poprawienie przebiegu krzywych momentu obrotowego i mocy tego silnika do mniej więcej najmocniejszej wersji fabrycznej(jakieś 80KM), nie mam na celu zrobienia 200 konnego monstrum ponieważ zwyczajnie nie wytrzyma tego układ przeniesienia napędu układ tłokowo korbowy i głowica a mi zależy żeby nie skrócić diametralnie życia silnikowi.
Koledzy dzięki za pomoc i za linki, podziwiam Was za trud i pracę włożoną w modyfikacje waszych aut, ale mówię mój cel to około 80 kucy do tego sportowy zawias i delikatnie poprawiona stylistyka(żadnych spojlerów etc.)-ciemne szyby szeroki zderzak bardzo delikatne audio w środku, żadnego łomotu jęczenia blach czy czegoś podobnego. W głośnikach ma być słychać nawet jak ktoś upuścił szpilkę podczas nagrania.
Ale na razie jest trochę mechaniki i blacharki do zrobienia, modyfikacje będą potem(oczywiście wszystko co wiem że potem trzeba by wymienić a naprawiam to teraz wymieniam na części z wersji mocniejszej.
Będę się Was radził w tych sprawach na pewno jeszcze nie raz dlatego że wielu rzeczy nie wiem a nie chce czegoś zniszczyć po drodze, póki co wymieniłem olej w skrzyni bo zaczął mi się odzywać synchronizator drugiego biegu i odpukać poprawiło mu się bo biegi trochę lżej wchodzą i jest cisza przy dynamicznej zmianie przełożeń.
Obawiam się że coś jest nie tak z wtryskami no i poprzedni właściciel zajeździł tarcze na tylnej belce(jeździł na samych blachach) do tego jest do wymiany jedno łożysko w kole i dużo kosmetyki żeby autko zaczęło ładnie wyglądać.
Do kolegów: arwam, Michaś_1977, twardy, puclok, mettenos, emsi20 i ronuch
Panowie szkoda nerwów na takich jak "kolega wszechwiedzący" jest tylko jedna rada:
[center]
[/center]
BTW: arwam masz genialny podpis
dla mnie tak samo: diesel4ever!!!