Golf Variant 1.9 TDI 1Z kopci jak gorący
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf Variant 1.9 TDI 1Z kopci jak gorący
Witam.
Ostatnio zauważyłem, że gdy silnik jest mocno rozgrzany i po ostrzejszej (mocno dynamicznej) jeździe z wydechu leci niebieski dym. Jeżeli silnik pochodzi na wolnych obrotach na postoju z 20 min. dzieje się to samo. Przy codziennej jeździe w granicach 2 tys. obr/min silnik nie puści nawet dymka. Pod względem osiągów silnika w obydwu przypadkach jest dobrze. Co może być tego przyczyną?
Pozdrawiam wszystkich na forum.
Ostatnio zauważyłem, że gdy silnik jest mocno rozgrzany i po ostrzejszej (mocno dynamicznej) jeździe z wydechu leci niebieski dym. Jeżeli silnik pochodzi na wolnych obrotach na postoju z 20 min. dzieje się to samo. Przy codziennej jeździe w granicach 2 tys. obr/min silnik nie puści nawet dymka. Pod względem osiągów silnika w obydwu przypadkach jest dobrze. Co może być tego przyczyną?
Pozdrawiam wszystkich na forum.
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2009 21:51 przez milka TD, łącznie zmieniany 1 raz.
to wali olejem z turbo.milka TD pisze:Zauważyłem, że mam też spocone olejem łączenie rur z interkulera, może to ma też na to wpływ?
[ Dodano: Sob Maj 30, 2009 16:48 ]
jakie masz zużycie oleju od wymiany do wymiany na ok 10tyś, jak więcej niż 1l to trzeba sie wziąć za turbo, może i uszczelniacze i pierścienie co wątpię żeby były wysmigane chyba ze przy 500tyś.