tepetatyra silnka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
tepetatyra silnka
witam jaka temperatura silnika powinien być widoczna vagu po odpięciu wtyczki z czujnika temperatury bo u mnie pokazuje 40 stopni C
problem mam tego typu ze ciężko palił mi na ciepłym silniku i zrobiłem przełącznik na przewodzie tem. i kilka dni było wszystko w porządku a od wczoraj po naciśnięciu przełącznika znowu musiałem go kręcić, gdy odpiłem wtyczkę z czujnika tez ciężko pali a, a dawniej gdy odpiłem wtyczkę to palił od szczała
[ Dodano: 27 Cze 2009 14:19 ]
tem. paliwa i silnika są takie same teraz mają po 51.1stopnia C na odpiętej wtyczce z czujnika tem.
[ Dodano: 27 Cze 2009 14:19 ]
tem. paliwa i silnika są takie same teraz mają po 51.1stopnia C na odpiętej wtyczce z czujnika tem.
to normalny objaw gdyż przy braku sygnału z czujnika G62 ECU przyjmuje domyślnie wartość temperatury paliwa;mitra45 pisze:tem. paliwa i silnika są takie same teraz mają po 51.1stopnia C na odpiętej wtyczce z czujnika tem.
To_mas pisze:zamist kombinować 3a było poszukać na forum o ciężkim paleniu silników TDi gdy silnik jest ciepły
ależ to żadne kombinowanie - kolega poszedł po taniości i zamiast zapłacić 400 stówy zrobił sobie przełącznik za parę złoty.