mam to samo a przy 120 mam 3000obrotówpiotrekgal pisze:Az troche sie zaskoczylem, ja w AAZ ( 1,9 TD ) przy ok 90km/h mam 2k obr., tak byc powinno?
Zmiana skrzyni biegów - wysokie obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Witam szanownych kolegów. Piszę na Waszym forum w imieniu mojej kuzynki, która zakupiła niedawno golfa III TD i ma strasznie duże obroty na 5 biegu.przemasgti pisze:kolego na skrzyni od diesla powinnes miec 100km/h przy ok 2 tys obrotów, Twoja skrzynia napewno jest od benzyny
Szczególy na zdjęciu.
PS Gdzie na skrzyni jest wybite jej oznaczenie i co ewentualnie jej grozi jeżdżąc dalej na tej skrzyni (oprócz oczywiście wyższego spalania?)
[ Dodano: 22 Lip 2009 21:27 ]
To nie za duże obroty jak na 120?TomeQTomeQ pisze:mam to samo a przy 120 mam 3000obrotówpiotrekgal pisze:Az troche sie zaskoczylem, ja w AAZ ( 1,9 TD ) przy ok 90km/h mam 2k obr., tak byc powinno?
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
stilo_kielce, kolego obroty i tak sa za wysokie powinno być w granicach 120 przy 3tys, miałem podobny problem skrzynia powinna być z oznaczeniem 4T lub CHD,
ale na Twoim miejscu sprawdził bym tez czy ktoś nie nadrukował tego licznika bo przy AAZ miałem pionowo u góry 120 właśnie i To by się zgadzało 120 przy 3tys, weź drugie auto i przejedź się za Tym porównasz prędkość przez telefon.
V-max na liczniku była wtedy 220.
ale na Twoim miejscu sprawdził bym tez czy ktoś nie nadrukował tego licznika bo przy AAZ miałem pionowo u góry 120 właśnie i To by się zgadzało 120 przy 3tys, weź drugie auto i przejedź się za Tym porównasz prędkość przez telefon.
V-max na liczniku była wtedy 220.
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 14:42 przez Przewodnik, łącznie zmieniany 2 razy.
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt: