Witam, sorki ze tak pozno, jesli ktos jeszzce jest zainteresowany to nie dualo mi sie tego nijak odkrecic, mechanik mymienil mi kompressor, na jakis inny uzywany. U mnie problem byl taki ze wylamane byly zeby na walku i w tarczy, takze nawet jak zalaczylem magnes to mi sie walek obracal, stad ten temat.
Wiec dzieki wszystkim za rady, z tego co widzialem to nietorym one pomogly wiec temat sie przydal:)
Pozdrawiam
Sprzęgło klimatyzacji - jak odkręcić?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
pomocy!!!!!!!!!!! sprzęgło kimatyzacji golf 4
mam pytanie
mam golfa 4 90 km tdi climatronik i jak zapalam samochód to coś tak chrebości, brzęczy jak włączę klimę to przestaje a jak ja wyłączę to znowu zaczyna... mechanik jak wymieniałem rozrząd to mówił że to sprzęgło klimatyzacji... i że nowe 600zł kosztuje a ja patrzyłem na allegro i takie nowe to ok 200zł stoi i teraz nie wiem czy to on mnie chce naciągnąć czy jak a może to nie całe sprzęgło trzeba wymieniać tylko jakieś cewki czy jak ...
z góry dzięki
mam golfa 4 90 km tdi climatronik i jak zapalam samochód to coś tak chrebości, brzęczy jak włączę klimę to przestaje a jak ja wyłączę to znowu zaczyna... mechanik jak wymieniałem rozrząd to mówił że to sprzęgło klimatyzacji... i że nowe 600zł kosztuje a ja patrzyłem na allegro i takie nowe to ok 200zł stoi i teraz nie wiem czy to on mnie chce naciągnąć czy jak a może to nie całe sprzęgło trzeba wymieniać tylko jakieś cewki czy jak ...
z góry dzięki
- andrzejr2006
- Ma gadane
może to byc łożysko koła pasowego sprzęgła cena około 80 zł ale cięzko dostać to łożysko, nic nie wskazuje na cewkę bo z tego co piszesz to sprzęgło załącza, może to być też tarcza sprzęgła kompletne sprzęgło może kosztować nawet ponad 600zł jeżeli bedzie to orginał, wszysyko zależy od jakości i producenta
-
- Nowicjusz
- Kontakt: