Pasek wieloklinowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pasek wieloklinowy
Witam . Podejrzwam że ten temat był już wałkowany, ale... można oczopląsu dostać od przglądania. Rok temu w warsztacie wymienili mi paski, pompę wody i t.d.. Po jakimś krótkim czasie zaczęło mi piszczeć pod maską. Pojeczałem do tych miglanców i stwierdzili że pasek od altka piszczy. Męcze się już tak prawie rok i wkońcu kupilem pasek BOSH'a -orginal i innemu mchanikowi zleciłem zrobienie hebelków no i przy okazji wymiana tego paska. Hamulce zrobił a z paskiem nic bo stwiedził że ciut za krótki. Czy to możliwe? A jeszcze dodaje schemat jak to niby ma być i jak jest. Jeszcze jedno, czy pompa wody może chodzić odwrotnie? Bo mi się wydaje że tak, bo u mnie tak jest... Jeszcze raz przepraszam za mój temat. Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
...
To znowu JAAA... Czy tak pasek może być założony? Sorka że teraz pytam no wiecie -rozpisałem się... Pozdro
[ Dodano: 24 Sie 2009 14:00 ]
Tak myślałem... Dzięx belcho99
[ Dodano: 24 Sie 2009 14:00 ]
Tak myślałem... Dzięx belcho99
pasek powinien być pod pompą - rowkami do koła pompy(nie nad), tak jak masz zaznaczone strzałką jest dobrze sam kiedyś mialem założony pasek nad pompą i nic szczególnego sie nie działo oprócz tego że woda się dłużej i bardziej nagrzewała... No i samo założenie paska w taki sposób jest dosyć kłopotliwe, nie jedna panienka się pewnie posypała jak mechanik Ci to tak zakładał
Masz mało problemów? – kup sobie następne auto… ;)
No ale u mnie piszczy jakąś chwilę po zapłonie a potem przestaje. Będe musiał sam zadziałać i zrobić porządek z tymi świerszczami. Dziex za słówka otuchyyy...
[ Dodano: 26 Sie 2009 19:47 ]
... no i zrobiłem jak się należy i jest ok. A wszystkich pseudo mechaniorow to i tyle na ten temat. Pozdro i dzięx- nerka
[ Dodano: 26 Sie 2009 19:47 ]
... no i zrobiłem jak się należy i jest ok. A wszystkich pseudo mechaniorow to i tyle na ten temat. Pozdro i dzięx- nerka