Na tej samej zasadzie mozna by wogule nowych aut nie kupowac bo tam wklad jest nieporównywalny do jakosci, pic wode z kranu i dmuchac panienki z dworca....GRIZLI pisze: Ja rozumiem, że wiedza kosztuje ale wkład pracy jest nieproporcjonalny do kosztow aby lekką reką pozbyć się ok 1500zł.
Na allegro za 250zl chipsy sprzedaja. Powiem Ci ze patrzac na te wykresy to te allegro softy duzo gorsze nie beda. A cena wogule powalajaca.
Nawet nie wiesz ile czasem trzeba upierdliwych poprawek wprowadzac by turbo dmuchalo dokladnie tyle co ma byc, oraz dawka paliwa byla na rownym poziomie. Zwlaszcza w starych autach gdzie pneumatyka czesto zawodzi. Wiec nie pisz mi o wkladzie pracy...
500m od mojego warsztatu jest firma co za 800zl robi. Jednemu passata AWX zrobili dokladnie tak: otworzyli bagaznik bo chcieli nr sterownika znalesc pozniej cos mu nagadali i auto zostawil. Odebral po godz zdziwiony ze juz a oni ze super lata. Pojechal na obwodnice i nawet nie dojechal bo turbo sie wysralo....oczywiscie przyjechal do mnie na wymiane i przy okazji wgranie orginału bo juz mial dosc chipsow. Zassalem softa i zdrowo sie ubawilem....nie dosc ze od innego auta soft to jeszcze kaszana a wlasciwie hardcore !
Nie mowi ze Ci z brodnicy to tez takie asy, podejzewam ze oni dzieki temu ze za duzo nie wiedza to przynajmniej turbiny nie podnosza i to powinno oszczecic jej zywota.
Ale do Twojego motoru 1Z najlepiej pod wzgledem cena/rezultat = rezystor....