Witam
Nie znam dokładnie tematu, a problem dotyczy samochodu mojego ojca! Jechał dzisiaj sobie samochodem i w pewnym momencie zaczął rzęzić i klekotać - tak jakby zaczął palić na 3 gary! Na dodatek cały czas świeci się ta kontrolka:
Co to może być?
Pozdrawiam
Głośna praca silnika i świecąca kontrolka!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ale chyba ona nie powinna się cały czas świecić co?
zaświeciła się od razu po "awarii" silnika!
[ Dodano: 16 Lis 2009 22:25 ]
Zapomniałem dodać że wczoraj był wymieniony akumulator a dzisiaj - nie wiem czy to przypadek - taka dziwna praca silnika!!!!
[ Dodano: 18 Lis 2009 09:37 ]
Byłem na komputerze i okazało się że pompowtryskiwacz na 2 cylindrze jest do wymiany :/
[ Dodano: 18 Lis 2009 12:38 ]
Możecie mi doradzić w sprawie kupna pompowtryskiwacza do silnika ATD 2002r.! Szukałem na allegro i trochę tego jest. Są nowe używane i po regeneracji! Jakie są wasze odczucia co do ich kupna? Raczej zależy mi żeby taniej kupić więc raczej nówki odpadają! I teraz pytanie - może ktoś polecić jakąś aukcje (użytkownika) lub sklep w PL gdzie można dostać pompowtryski bez obawy o jakieś przekręty?! I jeszcze jedno - jak wygląda sprawa z regeneracją ich - czy to dobry pomysł czy tylko krótkotrwała pomoc?!
Pozdrawiam
zaświeciła się od razu po "awarii" silnika!
[ Dodano: 16 Lis 2009 22:25 ]
Zapomniałem dodać że wczoraj był wymieniony akumulator a dzisiaj - nie wiem czy to przypadek - taka dziwna praca silnika!!!!
[ Dodano: 18 Lis 2009 09:37 ]
Byłem na komputerze i okazało się że pompowtryskiwacz na 2 cylindrze jest do wymiany :/
[ Dodano: 18 Lis 2009 12:38 ]
Możecie mi doradzić w sprawie kupna pompowtryskiwacza do silnika ATD 2002r.! Szukałem na allegro i trochę tego jest. Są nowe używane i po regeneracji! Jakie są wasze odczucia co do ich kupna? Raczej zależy mi żeby taniej kupić więc raczej nówki odpadają! I teraz pytanie - może ktoś polecić jakąś aukcje (użytkownika) lub sklep w PL gdzie można dostać pompowtryski bez obawy o jakieś przekręty?! I jeszcze jedno - jak wygląda sprawa z regeneracją ich - czy to dobry pomysł czy tylko krótkotrwała pomoc?!
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2009 22:28 przez kazus, łącznie zmieniany 1 raz.