. do wykasowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nastawnik do przeczyszczenia:D
"Przy jakich objawach jest konieczne wyczyszczenie tego nastawnika??
Co sie działo z autkiem?"
"szarpanie silnika i całą budą, nierówna praca"
"przy jakich obrotach? podczas jazdy czy na spostoju... jesli mozna to prosze wiecej info. Mi szarpie silnik podczas jazdy na 3-4 biegu gdy popuszcze troszke gazu... puszcze caly to przestaje... szarpie tylko jak troche popuszcze gaz"
"no to właśnie o tym jest rozmowa, na forum pełno tego jest, ciśniesz na 4 80 km/h zwolnisz do powiedzmy 60 dodajesz gazu a tu szarpie autem takjakby go dusiło"
"Przy jakich objawach jest konieczne wyczyszczenie tego nastawnika??
Co sie działo z autkiem?"
"szarpanie silnika i całą budą, nierówna praca"
"przy jakich obrotach? podczas jazdy czy na spostoju... jesli mozna to prosze wiecej info. Mi szarpie silnik podczas jazdy na 3-4 biegu gdy popuszcze troszke gazu... puszcze caly to przestaje... szarpie tylko jak troche popuszcze gaz"
"no to właśnie o tym jest rozmowa, na forum pełno tego jest, ciśniesz na 4 80 km/h zwolnisz do powiedzmy 60 dodajesz gazu a tu szarpie autem takjakby go dusiło"
Mój golfik -- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=272172
arwam, wciśnięcie sprzęgła nic moim zdaniem nie zmienia
[ Dodano: Wto Sty 05, 2010 16:04 ]
powiem więcej, efekt szarpania, który u mnie występuje nie zależy od obrotów silnika, dzisiaj jak się bliżej temu przyjrzałem to i na postoju delikatnie, bo delikatnie ale jednak daje się wyczuć tak jakby luz silnika
[ Dodano: Wto Sty 05, 2010 16:04 ]
powiem więcej, efekt szarpania, który u mnie występuje nie zależy od obrotów silnika, dzisiaj jak się bliżej temu przyjrzałem to i na postoju delikatnie, bo delikatnie ale jednak daje się wyczuć tak jakby luz silnika
Nie będę zakładał nowego tematu a wiec podepnę sie pod temat kolegi
Mam podobny problem w swoim mk3
Na zimnym silniku jak dodam raptownie gazu tak na 2,5tys to sinik zaczyna mi szarpać i strasznie mi dymi ( po chwili wszystko wraca do normy)
a jak dodam tak na 3,0-3,2tys to auto mi gaśnie i nie mogę go odpalić tak jak by auto nie miało kompresji ,nie dostawało paliwa po odczekani 10s-15s auto odpala normalnie
dodam ze na ciepłym silniku niema takich objawów.
co może być przyczyną uszkodzona pompa czy może zabrudzony nastawnik ?
silnik to afn + 216
Pozdrawiam
Mam podobny problem w swoim mk3
Na zimnym silniku jak dodam raptownie gazu tak na 2,5tys to sinik zaczyna mi szarpać i strasznie mi dymi ( po chwili wszystko wraca do normy)
a jak dodam tak na 3,0-3,2tys to auto mi gaśnie i nie mogę go odpalić tak jak by auto nie miało kompresji ,nie dostawało paliwa po odczekani 10s-15s auto odpala normalnie
dodam ze na ciepłym silniku niema takich objawów.
co może być przyczyną uszkodzona pompa czy może zabrudzony nastawnik ?
silnik to afn + 216
Pozdrawiam
AFN -216+AWX+Pompa 11mm =177KM/400NM
Mercedes S500 :)
Yamaha FZR 1000
Yamaha FZR 1000
To nie jest tak ze ja go odpalam i mu zaraz buta na 3.5tysarwam pisze:Zocha, na zimnym sięnie gazuje i to co opisujesz jest skutkiem podstawiania hydro popychaczy.
Nieraz chcesz ruszyć szybko ze skrzyżowania to ci noga poleci na te 2,5-3,0tys
wcześniej nie miałem tego problemu
Dodam jeszcze ze hydro popychaczy były wymieniane na nowe jakieś 3mieśące temu
AFN -216+AWX+Pompa 11mm =177KM/400NM
Yamaha FZR 1000
Yamaha FZR 1000