Witam wszystkich.
mam golfa mk4 1,9 TDI, podczas jazdy samochód mi zgasł (na ciapłym silniku). następnie zapalił po chwili i po przejechaniu 2 km zgasł na amen. po wymianie filtra paliwa, filtr został zalany ropą. Samochód odpalił, pochodził chwilę i zgasł. nie chciał następnie zapalić.
mechanicy sprawdzili drożność na odcinku bak filtr i jest podobno ok.
W trakcie testów, samochód przejechał 2 km i zgasł, nie chciał dalej odpalić.
Czsy ktoś może mi podpowiedzieć, co to może być ?
Komputer podczas badania wskzała bład w okolicy pompy paliwa.
Dziękuje za pomoc.
Gaśnie podczas jazdy, nie chce później zapalić.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
niestety dokładnego błędu nie znam, fachowcy też niestety dali ciała i poddali się mówiąc, że nie mają sprzętu do diagnozy pomy paliwowej przy wrtyskiwaczach i że nic nie mogą poradzić bo i\oni zajmują się tylko drobnymi naprawami
hehe w szoku byłem, bo wymianę filtra paliwa też musiałem i sam zasugerwać jak i sprawdzenie w baku ssaka
[ Dodano: 09 Sty 2010 19:11 ]
mechanicy wyczyścili elektrozawór, samochódf w cieple chodził bez zastrzeżeń. na mrozie znowu zgasł.
jestem na etapie wymiany elektrozaworu aktualnie, czy na coś powinienem jeszcze zwrócić uwagę ?
Pozdrawiam W
hehe w szoku byłem, bo wymianę filtra paliwa też musiałem i sam zasugerwać jak i sprawdzenie w baku ssaka
[ Dodano: 09 Sty 2010 19:11 ]
mechanicy wyczyścili elektrozawór, samochódf w cieple chodził bez zastrzeżeń. na mrozie znowu zgasł.
jestem na etapie wymiany elektrozaworu aktualnie, czy na coś powinienem jeszcze zwrócić uwagę ?
Pozdrawiam W
Pozdrawiam.