Mam pytanko ponieważ na komputerze wyświetla mi konewke z olejem i pisze olstand pruffen wymieniłęm olej podłaczyłem auto pod kompa zeby skasować błedy(na kompie pokazuje zero błedów) olej wymieniony a to dalej sie pokazuje czy to może być przyczyną zepsutego czujnika ciśnienia oleju??
Pozdrawiam
Czujnik Ciśnienia oleju?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witaj:
To jest tak jak kontrolka miga na czerwono to oznacza niskie ciśnienie oleju to trzeba dolać jak świeci na żółto to znaczy że jest za malo oleju więc też należy dolać a jak miga na żółto to jest uszkodzony czujnik poziomu oleju naj częsciej ten czujnik ma dwie możliwości sprawdza poziom i temp. oleju czyli trzeba go wymienić ,popacz na wskaźnik temp. oleju na desce rozdzielczej, i jak co to pisz
Pozdrawiam Rafał
To jest tak jak kontrolka miga na czerwono to oznacza niskie ciśnienie oleju to trzeba dolać jak świeci na żółto to znaczy że jest za malo oleju więc też należy dolać a jak miga na żółto to jest uszkodzony czujnik poziomu oleju naj częsciej ten czujnik ma dwie możliwości sprawdza poziom i temp. oleju czyli trzeba go wymienić ,popacz na wskaźnik temp. oleju na desce rozdzielczej, i jak co to pisz
Pozdrawiam Rafał
ok Dzieki ten czujnik znajduje sie przy filtrze oleju czy ten przy misce olejowej??rafal13 pisze:Witaj:
Pozdrawiam Rafał
Ja mam tak: Odpalam auto wyswietla mi sie konewka z olejem która pali sie na zółto i pisze tam Oldstand Pruffen poziom oleju jest ok a temperatura oleju gdzie ma sprawdzić? czyba nie ma wskaznika od temperatury oleju?
maicek
Na 100% padł czujnik, bo oleju ma pan dośc.Ten na filtrze jest od ciśnienia a ten pod miska jest od temp. i poziomu oleju. Ma pan golfa II to takiego czujnika nie kupi pan w sklepie, może w Inter Carsie a na pewno bedzie w serwisie VW. Wymiana jest bardzo prosta wystarczy spuścić olej, wykręcić czujnik (3 śruby Torx) proszę paniętać o jego odłączeniu.
Pozdrawiam Rafał.
Pozdrawiam Rafał.