Zrobiłem przygazówke, szarpnęło silnikiem, dziwna praca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jeśli chce to kupić, to właśnie taka jest dokładna nazwa, i takiej części mam szukać czy ma to jakąś bardziej fachową nazwę ?? i czy każdy mechanik to zrobi czy to coś bardziej skomplikowanego ? czy to jest niebezpieczne dla kondycji silnika i nadaje się do natychmiastowej wymiany ??Tomek pisze:zawór w pompie olejowej
aha i czy badanie VAGiem wykaże usterkę jeśli ten zawór faktycznie jest uszkodzony ??
Ostatnio zmieniony ndz sty 17, 2010 11:16 przez karolp85, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko wraca do normy...czyli do serii ;D koniec modzenia, zaczyna się czas jezdzenia :)
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No to ja się dołączę do dyskusji.
Jakiś czas temu miałem identyczną sytuację, tylko nie w moim wykonaniu,ale niestety moim golfem. Kolega (zawodowy kierowca z wieloletnim doświadczeniem) poprosił mnie o porzyczenie na 5 minut auta, żeby podjechać do sklepu. Wsiadł, odpalił, zrobił przygazówkę i wbił 3.bieg.
autem szarpnęło, puścił potężnego bąka i zgasł.
przez kilka minut nie chciał zapalić ( w pierwszej kolejności sprawdzony rozrząd).
Przy próbie odpalenia rozrusznik wkręcał silnik na obroty, bez kompletnie żadnych oporów.
po jakimś czasie odpalił normalnie i wszystko jest ok.
Jakiś czas temu miałem identyczną sytuację, tylko nie w moim wykonaniu,ale niestety moim golfem. Kolega (zawodowy kierowca z wieloletnim doświadczeniem) poprosił mnie o porzyczenie na 5 minut auta, żeby podjechać do sklepu. Wsiadł, odpalił, zrobił przygazówkę i wbił 3.bieg.
autem szarpnęło, puścił potężnego bąka i zgasł.
przez kilka minut nie chciał zapalić ( w pierwszej kolejności sprawdzony rozrząd).
Przy próbie odpalenia rozrusznik wkręcał silnik na obroty, bez kompletnie żadnych oporów.
po jakimś czasie odpalił normalnie i wszystko jest ok.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wymień pompę oleju, dbaj o regularne wymiany oliwy i nie lej byle czego.
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 18:56 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: