Olej w płynie chłodniczym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam kolego czytam twoj problem no i powiem ci mialem to samo to poszła ci uszczelka pod glowica.... zmien uszczelke i zobacz czy nie musisz dawac glowicy do planowania ale w sumie lepiej daj ja dawałem zrobisz jak bdziesz uwazxał no i zmien ten plyn w układzie chlodzenia tylko po wlaniu nowego bedziesz mial napewno jeszcze czarny kilka razy wymienisz to ci sie poprawi.
MAGIK2021
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jak masz chłodnice oleju przy filtrze to sprawdż najpierw ją.Jeżeli nie masz to tak jak piszą wszyscy powyżej uszczelka pod głowicą do wymianytiktaczek111 pisze:Witam mam nastepujacy problem w Golfie mk2 1,6 D pojawił mi sie olej w płynie chłodzacym co moze byc tego przyczyna??
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Kolego eski12 radzil bym ci sprawdzic glowice na szczelnosc tylko ze to tez cos kosztuje nie zakladaj uszczelki bez sprawdzenia i planowania ja mialem takie sem objaw olej w plynie chl. tylko ze mi jeszcz do tego uszczelka puscila i na zewnatrz leciala woda i peknieta glowica one pekaja po miedzy zaworami co jak rozkrecisz to widac .po wymianie rozrzad do ustawienia i o ile sie nie myle to pompa tez.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73d740ed57ea7a0b.html