Całkowity rozsyp golfa 3 Tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Całkowity rozsyp golfa 3 Tdi
Witam, posiadam taki problem z Golfem Mk3 Tdi Afn 110 km. 96 rok.
Najpierw nie mogłem odpalic, słabo świeciły się światełka zapłonu, przy przekręceniu kluczyka na zapłon podnosił sie poziom paliwa na wskaźniku a przy próbie kręcenia opadał na zero;/. podpięcie akumulatora nowego nic nie dało. Nie płynęło paliwo przy zapłonie.
W końcu udało się go odpalic na zaciąg, ale nie działały kierunkowskazy i w trakcie jazdy(odpalonym) słabo migały światełka zapłonu i padły wskaźniki wszystkie, prędkosciomierz temperatura, obroty, paliwo. po chwili jazdy obroty i paliwo wrocily do normy.
Gdy się zatrzymałem i chciałem wrzucic wsteczny, auto zgasło po wrzuceniu wstecznego. Juz nie odpaliło.
Było na warsztacie od piątku. dostaje je spowrotem z niczym, jedyne co mi powiedzizeli ze w aucie nie ma prądu.
Wcześniej nie miałem problemów z odpalaniem, całą zimę nawet przy minus 25 palil, a teraz przy roztopach wszystko sie posypało.
Prosze o jakiekolwiek rady.
[ Dodano: 09 Mar 2010 14:07 ]
ewentualnie dobrego mechanika w świebodzicach?
Bo raczej nie dam rady bez hamulców i świateł zaholowac go gdzieś dalej..
[ Dodano: 09 Mar 2010 14:09 ]
aha no i zaczał po odpaleniu wydawac taki dźwięk jak by silnik był zrobiony z 25 tysiecy małych dzwoneczków. - powiedzili mi jeszcze w warsztacie ze rozrzad jest w porządku.
Najpierw nie mogłem odpalic, słabo świeciły się światełka zapłonu, przy przekręceniu kluczyka na zapłon podnosił sie poziom paliwa na wskaźniku a przy próbie kręcenia opadał na zero;/. podpięcie akumulatora nowego nic nie dało. Nie płynęło paliwo przy zapłonie.
W końcu udało się go odpalic na zaciąg, ale nie działały kierunkowskazy i w trakcie jazdy(odpalonym) słabo migały światełka zapłonu i padły wskaźniki wszystkie, prędkosciomierz temperatura, obroty, paliwo. po chwili jazdy obroty i paliwo wrocily do normy.
Gdy się zatrzymałem i chciałem wrzucic wsteczny, auto zgasło po wrzuceniu wstecznego. Juz nie odpaliło.
Było na warsztacie od piątku. dostaje je spowrotem z niczym, jedyne co mi powiedzizeli ze w aucie nie ma prądu.
Wcześniej nie miałem problemów z odpalaniem, całą zimę nawet przy minus 25 palil, a teraz przy roztopach wszystko sie posypało.
Prosze o jakiekolwiek rady.
[ Dodano: 09 Mar 2010 14:07 ]
ewentualnie dobrego mechanika w świebodzicach?
Bo raczej nie dam rady bez hamulców i świateł zaholowac go gdzieś dalej..
[ Dodano: 09 Mar 2010 14:09 ]
aha no i zaczał po odpaleniu wydawac taki dźwięk jak by silnik był zrobiony z 25 tysiecy małych dzwoneczków. - powiedzili mi jeszcze w warsztacie ze rozrzad jest w porządku.
- xxxGlaDxxx
- ...
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- xxxGlaDxxx
- ...
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
sprawdź skrzyneczkę z przekaźnikami http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824
poprawiałem ostatnio tam luty w 1.9 tdi który miał problemy z odpaleniem o dziwo nic nie było widąc gołym okiem po poprawieniu lutów auto pali od strzała.
poprawiałem ostatnio tam luty w 1.9 tdi który miał problemy z odpaleniem o dziwo nic nie było widąc gołym okiem po poprawieniu lutów auto pali od strzała.
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
dzięki za wszystkie odpowiedzi
Holowania do wrocławia raczej odpada.
Ale na szczęscie nie będzie potrzebne.
dałem auto do innego mechanika - na drugi dzień było zrobione, dzisiaj idę odebrac.
Podobno, była to wina kostki w stacyjce.
30 zł kostka, 50 na robota.
Ale czy faktycznie wszystko działa to się dowiem jak odbiorę, napisze potem
Holowania do wrocławia raczej odpada.
Ale na szczęscie nie będzie potrzebne.
dałem auto do innego mechanika - na drugi dzień było zrobione, dzisiaj idę odebrac.
Podobno, była to wina kostki w stacyjce.
30 zł kostka, 50 na robota.
Ale czy faktycznie wszystko działa to się dowiem jak odbiorę, napisze potem
xxxGlaDxxx pisze:kolego, mozesz przyblizyc gdzie jest masa w AAZ-cie ? bo koledze dzieja sie takie same cyrki a ja nigdy sie ukladem elektrycznym nie interesowalem i wszystko co w nim zwiazane jest dla mnie ciemną magią.
Jeżeli dzieją się takie same cyrki, to jedną z odpowiedzi moze byc własnie KOSTKA W STACYJCE.
Przynajmniej jak się faktycznie okazało, była to kostka.
po wymianie, do zycia wróciły, wskaźniki, kierunkowskazy, paliwo zaczęło płynąc.
Innymi słowy, auto zaczęło działac normalnie.
W moim przypadku jak się okazało, warsztat o którym pisałem wczesniej, gdzie nic mi nie powiedziano i się nie podjęli naprawy, zapomniał dokręcic śruby na przewodach do wtryskiwaczy. I jak już auto odpaliło, to po krótkiej przejażdce cała komora silnika i pol przodu auta było w ropie.
Po dokręceniu śrub w warsztacie który wymienił kostkę wszystko pięknie działa.
Swoja drogą fascynujące, ze jedni przez 3 dni nie umieją znaleź przyczyny i oddają auto w gorszym stanie niż się przywozi, a drudzy robią to w kilka chwil i jeszcze poprawiają błędy innych.
Morał taki.
Z czystym sumieniem mogę polecic, Warsztat DACAR
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie.
[ Dodano: 11 Mar 2010 16:15 ]
arwam pisze:eman_sce, sprawdź masę na silniku, przy akumulatorze, i w skrzynce bezpieczników
to mi wygląda właśnie na słabą ewentualnie brak masy.
dzięki za odpowiedź.
Auto juz naprawione, opisałem co i jak było kOSTKA STACYJKI