Witam szanownych forumowiczów
Pacjent to VW Golf Mk3 1.9TDi 90KM rocznik 1994
Mam następującą prośbę:
Czy ktoś mógłby napisać jak rozebrać skrzynię biegów w wyżej wymienionym samochodzie?
Na co uważać co zrobić aby nie zepsuć itd.
Jeśli ktoś miałby jakiś schemat skrzyni biegów to byłbym wdzięczny.
No i ostatnia sprawa: Czy ma ktoś na zbyciu wałek zdawczy ? (ten, który przenosi napęd pomiędzy skrzynią a silnikiem)
pozdrawiam
Mk3 TDi skrzynia biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Raczej nie pomogę, ale powiem jedno - mój mechanik za każdym razem gdy zaczynam temat skrzyni (a odkąd go mam to coś chrupie na 1 biegu), to mi mówi żeby mu d.... nie zawracać bo skrzyni nie opłaca się naprawiać. Można dostac używkę z gwarancją na rok za ok 700pln - grzebanie w skrzyni może się szybko skończyć podobnymi pieniędzmi.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Mk3 TDi skrzynia biegów
sluchj mam namiar na goscia ktory specjalizuje sie w naprawach takich skrzyn biegow jest z wroclawia koszt kpl naprawy mojej wyniosl 450 zl !GTolek pisze:Witam szanownych forumowiczów
Pacjent to VW Golf Mk3 1.9TDi 90KM rocznik 1994
Mam następującą prośbę:
Czy ktoś mógłby napisać jak rozebrać skrzynię biegów w wyżej wymienionym samochodzie?
Na co uważać co zrobić aby nie zepsuć itd.
Jeśli ktoś miałby jakiś schemat skrzyni biegów to byłbym wdzięczny.
No i ostatnia sprawa: Czy ma ktoś na zbyciu wałek zdawczy ? (ten, który przenosi napęd pomiędzy skrzynią a silnikiem)
pozdrawiam
wiec jak bedziesz chcial naprawiac mam namiar
[ Dodano: Pią Mar 03, 2006 11:26 pm ]
oczywiscie dla nie znajacych sie na naprawie odradzam ale przeczytaj post wyzejCorvax pisze:Raczej nie pomogę, ale powiem jedno - mój mechanik za każdym razem gdy zaczynam temat skrzyni (a odkąd go mam to coś chrupie na 1 biegu), to mi mówi żeby mu d.... nie zawracać bo skrzyni nie opłaca się naprawiać. Można dostac używkę z gwarancją na rok za ok 700pln - grzebanie w skrzyni może się szybko skończyć podobnymi pieniędzmi.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
A kto zdiagnozowal ze to skrzynia?GTolek pisze:Dziekuje wszystkim za porady. Okazalo sie ze sprawa była błaha i skończyło się na wymianie pękniętego przewodu do intercoolera - on był dziurawy i wydawał dziwne "świsty" podczas jazdy;)
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!