Przepala się bezpiecznik od grzania świec

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kompresor
Nowicjusz
Nowicjusz

Przepala się bezpiecznik od grzania świec

Post autor: kompresor » czw mar 30, 2006 11:10

Mam mały problem z przepalaniem się bezpiecznika od świec żarowych w TDI 1Z 94r. Kiedy pierwszy raz sprawdziłem swiece wszystkie były przepalone jak również i bezpiecznik (ten w komorze silnika) - wymieniłem wszystko było dobrze ale następnego dnia bezpiecznik znowu był spalony. Gdzie moge :idea: szukać przyczyny?

ryba_71
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ryba_71 » czw mar 30, 2006 11:54

W jakości świec

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » czw mar 30, 2006 13:05

kompresor pisze:Mam mały problem z przepalaniem się bezpiecznika od świec żarowych w TDI 1Z 94r. Kiedy pierwszy raz sprawdziłem swiece wszystkie były przepalone jak również i bezpiecznik (ten w komorze silnika) - wymieniłem wszystko było dobrze ale następnego dnia bezpiecznik znowu był spalony. Gdzie moge szukać przyczyny?
Kolego, masz TDI wiec bezpiecznik swiec od podgrzewania komor spalania jest w kabinie - nad tablica przekaznikow (trzeba dobrze zanurkowac pod fajere zyby go zobaczyc - jest wiekszy niz normalne bezp. i znajduje sie w oddzielnym gniezdzie)
Bezpiecznik o ktorym Ty piszesz (w komorze silnika) jest najprawdopodobniej od dodatkowego podgrzxewania plynu chlodacego..
Tam szukaj przyczyny.

kompresor
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kompresor » czw mar 30, 2006 14:22

Czyli ten duży bezpieczik "z klapką" koło podszybia to jest od podgrzewania płynu chłodniczego - a co może być przyczyną jego przepalania - jaki on ma wpływ na pracę auta? - wie ktoś coś?
Pozdrawiam i dzieki za pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”