Przepala się bezpiecznik od grzania świec
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przepala się bezpiecznik od grzania świec
Mam mały problem z przepalaniem się bezpiecznika od świec żarowych w TDI 1Z 94r. Kiedy pierwszy raz sprawdziłem swiece wszystkie były przepalone jak również i bezpiecznik (ten w komorze silnika) - wymieniłem wszystko było dobrze ale następnego dnia bezpiecznik znowu był spalony. Gdzie moge szukać przyczyny?
Kolego, masz TDI wiec bezpiecznik swiec od podgrzewania komor spalania jest w kabinie - nad tablica przekaznikow (trzeba dobrze zanurkowac pod fajere zyby go zobaczyc - jest wiekszy niz normalne bezp. i znajduje sie w oddzielnym gniezdzie)kompresor pisze:Mam mały problem z przepalaniem się bezpiecznika od świec żarowych w TDI 1Z 94r. Kiedy pierwszy raz sprawdziłem swiece wszystkie były przepalone jak również i bezpiecznik (ten w komorze silnika) - wymieniłem wszystko było dobrze ale następnego dnia bezpiecznik znowu był spalony. Gdzie moge szukać przyczyny?
Bezpiecznik o ktorym Ty piszesz (w komorze silnika) jest najprawdopodobniej od dodatkowego podgrzxewania plynu chlodacego..
Tam szukaj przyczyny.