Turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Turbo
Witam wszystkich ..moze wiecie co sie dzieje z moja Borą .. Dokaladnie to cos mi gwizda śwista chodzi jak wiertarka przy turbinie .. wecie moze co sie stało Auto To VW Bora 1.9 Tdi 115 km
Więcej tych "o" dać nie mogłeś ?
damcio151
Więcej tych "o" dać nie mogłeś ?
damcio151
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 20:20 przez Tomus18ck, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Cały czas gwizda na postoju po dodaniu gazu gwizda jak i równiez w czasie jazdy chodzi jak wiertarka ;)Szczelność sprawdzona wszystko jest OK
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 20:24 przez Tomus18ck, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
Hmmm, kiedy się to zaczęło, a może zawsze tak było ?? Zawsze możesz sobie zdjąć wąż dolotowy z turbosprężarki i zobaczyć jakie wirnik ma luzy, zobacz czy nie trze o obudowę.
Katalizator masz czy wywalony? Jak masz vag-a lub znasz kogoś z vagiem to możesz zrobić logi dynamiczne grupy 011 to by się zobaczyło jak to turbo pompuje.
Katalizator masz czy wywalony? Jak masz vag-a lub znasz kogoś z vagiem to możesz zrobić logi dynamiczne grupy 011 to by się zobaczyło jak to turbo pompuje.
Zaczeło mi sie to od tygodnia dziać byłem u miechanika 1 powiedział ze trzeba wyjąc turbo do regeneracji a 2 mówił ze do wymiany jest gruszka ( bańka podciśnieniowa ) czy jak to tam sie nazywa ponieważ sie za mało sie rusza ta sztanga czy to jest mozliwe przepraszam ze ja tak to pisze ale nie znam sie na tym zabardzo i dlatego chcaiełm zapyatc
- italiano_83
- V.I.P.
No własnie ostatno zauważyłem ze brakuje mocy .. Na 1,2 biegu Ciągnie normalnie potem tak jak by był jakis zamulony na 3 biegu i dalej jest takie uczucie jak by ciągnął momentalnie przestał i dalej ciągnął . wczesniej tak nie było ..
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 20:44 przez Tomus18ck, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
Jeśli masz możliwość to wykonaj logi dynamiczne, jeśli nie masz vag-a spytaj na forum regionalnym, może się ktoś znajdzie- to by wiele wyjaśniło. Nie mówię, że to nie wina owej gruszki, ale znacznie częściej powodem takiego stanu rzeczy jest "zapieczony" mechanizm zmiennej geometrii w turbosprężarce, a sam "świst" nasila się kiedy ten mechanizm się "zablokuje".Tomus18ck pisze:wczesniej tak nie było ..