Dynamiczna regulacja kąta wtrysku 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tomolowski
- Mały gagatek
Witam,mam problem z moim klekotem, n 108 ma problem z wysterowaniem kąta wtrysku na wolnych obrotach:
Wcześniej byly też problemy z regulacja podczas klikniecia w vagu okna basic setings ale zwiększylem ciśnienie w pompie i jest dobrze.
Wyczytałem na forum że któraś sprężyna jest słaba i wtedy są problemy,tylko nigdzie nie pisze jak to naprawić,przynajmniej ja tego nie mogę znaleść.
Wcześniej byly też problemy z regulacja podczas klikniecia w vagu okna basic setings ale zwiększylem ciśnienie w pompie i jest dobrze.
Wyczytałem na forum że któraś sprężyna jest słaba i wtedy są problemy,tylko nigdzie nie pisze jak to naprawić,przynajmniej ja tego nie mogę znaleść.
- tomolowski
- Mały gagatek
- tomolowski
- Mały gagatek
tak jak kolega pisał, daj sobie spokójdamcio151 pisze:jest dobrze, nie szukaj dziury w całym
Dla przykładu, stare ECU w 1z z końcówką "...C" i "...AF" na wolnych obrotach opóźnia kąt wtrysku, a w nowszych 1z ECU z końcówką "...BF" kąt jest przyśpieszony.
Zgodze się, że silnik pracuje bardziej miękko, ale byś musiał kąt wtrysku opóźnić tak w okolice 25 jednostek, wtedy ECU da radę, tylko zimą będzie gorzej łapał.
- tomolowski
- Mały gagatek
- tomolowski
- Mały gagatek
Witam.Wymienialem ostatnio rozrzad w audicy a 4 19 tdi 1Z 1995r. I cos ciężko pali jak jest zimno i po odpaleniu gasnie .czy wie ktos jaki powiniem byc kat wtrysku
VW NA ZAWSZE
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Te 30 jednostek to stanowczo za pużny kąt ,ustaw ok.50 .Choć nawet na tak opużnionym kącie nie powinien gasnąć jak już odpalił ,ja bym sprawdził czy nie ciągnie gdzieś powietrza
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018