cześć to mój pierwszy post wiec witam wszystkich serdecznie, od niedawna jestem posiadaczem golfika IV tdi 1.9 - 90km rocznik 1999, i jeżeli możecie to powiedźcie co go bili a objawy są następujące:
1. w przewodzie paliwa pojawiają się bąbelki powietrza
2. długo kreci przy odpaleniu ( na ciepłym silniku nawet dłużej kręci)
3. przy odpalaniu leci biały dym z wydechu.
4. auto nierówno pracuje
5. na sprawdzeniu kompem serwisant powiedział mi ze jest jakiś problem z turbina - regenerować czy kopić nowa i czy jakiś czas można na takiej jeździć czy nic poważniejszego się nie stanie?
Na mechanice się zupełnie nie znam wiec jeżeli jakaś dobra dusza zechce odpowiedzieć to proszę żadnych fachowych sformowań:) - z góry dziękuje
co mu dolega
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Ale czytać potrafisz ...JaMarcin pisze:Na mechanice się zupełnie nie znam
Czytaj...
Na wszystkie Twoje pytania znajdziesz odpowiedzi,wystarczy poszukać...
P.S. Szukajka piętro niżej
Ostatnio zmieniony czw kwie 22, 2010 12:56 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
JaMarcin, ja regenerowałem turbinę i żałuję..lepiej kupić jakąś używaną w dobrym stanie niż regenerować..tylko turbinę używaną ciężko dostać ale jak dobrze poszukasz to dostaniesz..a jakie objawy masz że chcesz wymieniać turbo???tylko kopcenie białym dymem?? A co do powierza w przewodach to moim skromnym zdaniem zaworek zwrotny przy filtrze paliwa masz do wymiany ponieważ paliwo cofa się tobie.
http://patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: