Problemy ze wskaźnikiem poziomu paliwa

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

michaasiek06
Nowicjusz
Nowicjusz

Problemy ze wskaźnikiem poziomu paliwa

Post autor: michaasiek06 » śr maja 05, 2010 23:28

Odrazu mowie ze niektorzy powiedza to niemozliwe i ze pierwszy raz raz slysza. No ale to prawda!
Otoz kupilem golfa rok temu w sierpniu, wszystko bylo cacy. Lecz ok pazdziernika padl mi wskaznik paliwa, stalo sie to po tym jak nalalem sobie ropy pod sam korek(wskaznik sie podniosl i opadl no i sie juz nie podniosl w ogole). Myslalem ze moze plywak no ale sie okazalo ze plywak ok, ze sygnal od plywaka tez jest. No to elektryk tanio mi sprzedal uzywany licznik. Wszystko chodzilo piekknie dopoki znow mnie nie podkusilo zeby nalac pod sam korek....... no i stalo sie. Lecz teraz zostało tak że wskaznik caly czas pokazuje ze bak jest pelny, no co to moze byc? jeszcze dodam ze w TDI tem powinna wynosic 90 stopni no a u mnie jest 0. Jak stoje w duzym korku to sie wskaznik od temp podniesie nawet ponad 90 stopni :| ( no tu akurat moze byc wina czujnika).
Pisze o tym bo nieznalazlem nic na forum pozatym nawet w warsztach sie na mnie dziwnie patrza jak im to mowie ....

maciej77
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problemy ze wskaźnikiem poziomu paliwa

Post autor: maciej77 » czw maja 06, 2010 11:19

zalewam cały czas pod korek bo lubię wiedzieć ile pali i nigdy nic się nie stało :pub:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”