Problem z elektryka w mk3 1.9D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z elektryka w mk3 1.9D
Może mi ktos powiedziec od czego w golfie 1.9D z 93r. jest taki gruby czerwony kabel podłączony do 22 bezpiecznika. kabel ten wychodzi z wnetrza i koło silnika jest przymocowany i tam jest jakiś taki duży bezpiecznik i wraca do wewnątrz. ten przweód przy bezpieczniku jak przekrece stacyjke strasznie się grzeje jak jest odłączony to nie.po wyciągnięciu bezpiesznika 22 to jest 10A nadal sie grzeje.Czemu to tak.Dzeki za odpowiedź
No to wiem ale od tylu przychodzi Czerwono-biały gruby kabel i on mi sie strasznie grzeje.Mam go odłączonego ale nie wiem od czego jest.
[ Dodano: 16 Kwi 2006 21:03 ]
Acha jeszce jedno.Nawet jak wyciągne bezpiecznik to i tak na nim jest chyba napięcie bo się grzeje ten przewód.
[ Dodano: 16 Kwi 2006 21:08 ]
Acha jeszce jedno.Nawet jak wyciągne bezpiecznik to i tak na nim jest chyba napięcie bo się grzeje ten przewód.
[ Dodano: 16 Kwi 2006 21:11 ]
[ Dodano: 16 Kwi 2006 21:03 ]
[ Dodano: 16 Kwi 2006 21:08 ]
[ Dodano: 16 Kwi 2006 21:11 ]
Pewnie problemem jest uszkodzona izolacja na tym przewodzie.Z opisu wynika, że po wycią gnięciu bezpiecznika 22 przewód dalej się grzeje ,czyli poączenia za bezpiecznikiem są OK i to nie one są problemem. Odłącz przewód od skrzynki bezpieczników, Jeżeli grzanie ustąpi usterki należy szukać w połączeniach wewnętrznych skrzynki, jeżeli nie ustąpi sprawdź przewód. Jeżeli były dokonywane jakies przeróbki musisz metodą "po kabelku" sprawdzić co jest podpięte do tego zasilania.