Czujnik N75? A może coś innego...

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

domel86
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: domel86 » śr cze 16, 2010 14:27

Wymieniłem zaznaczony pomarańczową strzałką wężyk... Jeżeli chodzi o średnicę to raczej ok, wszedł bez problemu ale nie luźno. Co do długości, to faktycznie moze jest odrobinę przy krótki i jakby "naprężony/naciągnięty" cały czas ( pewien, delikatny zapas długości jest... ale nie tyle, jak w przypadku oryginalnego który wyrzuciłem ). Oryginalny miał otulinę na zewnątrz, ten który założyłem jest typowo gumowy, z jakąś przeplotką między dwoma wartswami gumy.

Obrazek

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » śr cze 16, 2010 15:31

wymieniłeś zatem wężyk podciśnienia idący z trójnika przed N75 do akumulatora podciśnienia, jeśli chcesz sprawdzić czy to on powoduje to buczenie to zdejmij koniec tego wężyka z trójnika przed N75 a wolny króciec trójnika zaślep czymkolwiek i sprawdź czy wtedy będzie buczenie nadal słyszalne - jeśli nie to znakiem tego wężyk mimo wewnętrznego wzmocnienia może się zasysać wewnątrz.

Obrazek

domel86
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: domel86 » śr cze 16, 2010 15:44

A czy ten wężyk może powodować dodatkowo "osłabienie" samochodu, sprawić że gorzej się zbiera itp ( zakładając że faktycznie się zasysa wewnątrz )

Awatar użytkownika
marcinotdi
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marcinotdi » sob cze 19, 2010 01:50

witam mam podobny choć mało uciążliwy problem w moim mk 4 ahf, też słychać u mnie buczenie po zgaszeniu silnika! tak jak w radziliście słuchałem przy gaszeniu skąd dobiega ten dźwięk, okazało się że n75 buczy i "wibruje"! sprawdziłem wszystkie wężyki są ok, autku mocy nie brakuje, co może być przyczyną i jakie mogą być ewentualne tego skutki??
z góry dziękuję za odp. i pozdrawiam!

BO KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM TDI ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”