Cisnienie turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cisnienie turbo
Witam, mam maly problem. Mianowicie wstawilem w swoim mk3 fmic, orurowanie z kwasowki 50mm, lecz nie moge zwiekszyc cisnienia turbiny<kkk14>. Nawet po skreceniu na maxa pokazuje tylko 0,9 bara. Co moze byc powodem tego ze wiecej nie idzie?
Byc moze to ja cos zle probuje podkrecac..
Byc moze to ja cos zle probuje podkrecac..
ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO
Ja kolego mam chyba podobny problem, wkrecilem srubke do oporu ( do polowy ) w turbawce i laduje tylko 0.7 bara. Ciekawi mnie inna kwestia, mam na pompie wtryskowej nie podlaczony ten zawor - moze to przez to cienko laduje?? A moze po prostu ta srubka sie zaciela?
Moja biala rakieta :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=317968
Dawki nie zwiekszalem bo wydaje mi sie ze jest dobra, bo po przegazowaniu dobrze dymi. Jak zwieksze to juz moze byc za duzo.
VireWolf88, To sprubuje to odkrecic jak tak. Bo nie wiedzialem wlasnie zbytnio jak to jest skonstruowane i nie wiedzialem jak sie zabrac za to
VireWolf88, To sprubuje to odkrecic jak tak. Bo nie wiedzialem wlasnie zbytnio jak to jest skonstruowane i nie wiedzialem jak sie zabrac za to
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
tylko dobrze było by turbinkę mieć na stole bo te śrubki na imbus się łatwo nie poddadzą,
mi zeszło ok 4-5h jak to pierwszy raz robiłem
-wyjęcie turbo
-odkręcenie zaworu
-rozruszanie zaworu - z tym zeszło najdłużej
-poskładanie wszystkiego do kupy
-zimny browarek - to z koleji naj przyjemniejsza czynność
mi zeszło ok 4-5h jak to pierwszy raz robiłem
-wyjęcie turbo
-odkręcenie zaworu
-rozruszanie zaworu - z tym zeszło najdłużej
-poskładanie wszystkiego do kupy
-zimny browarek - to z koleji naj przyjemniejsza czynność
Re: Cisnienie turbo
Kolego, a w krecasz tą srubke do oporu? to znaczy do konca - tak, że kontry juz nie ma gdzie zalozyc? bo moze masz podobny problem jak ja, kolega Arwin polecil mi przeczyszczenie sruby szczotka druciana a jak to nie pomoze to gwintownik i ogien Ciekawi mnie ta kwestia, mi tez laduje 0.7 bara tylko
Moja biala rakieta :
oxaris, Znaczy wkrecilem do konca ale jeszcze kontre dalo rade zalozyc..
VireWolf88, wykrecilem u siebie juz turbinke, ale nie za bardzo wiem jak ten zawor rozruszac Po odkreceniu tych imbusow i wyciagnieciu to zawor ten normalnie sie rusza, a im wiecej srubke wkrece to on mniej sie rusza..
Na tym polega jego rozruszanie czy jeszcze o cos innego chodzi? A mozliwe jest ze to fmic jest za duze i dla tego tyle nie pompuje?
VireWolf88, wykrecilem u siebie juz turbinke, ale nie za bardzo wiem jak ten zawor rozruszac Po odkreceniu tych imbusow i wyciagnieciu to zawor ten normalnie sie rusza, a im wiecej srubke wkrece to on mniej sie rusza..
Na tym polega jego rozruszanie czy jeszcze o cos innego chodzi? A mozliwe jest ze to fmic jest za duze i dla tego tyle nie pompuje?
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
Ręcznie daje się go ruszyć,
Ale sprawdzałeś czy zawór pracuje jak "pśikasz" w niego powietrzem, jeśli tak to jest dobry ale nie zawadzi go dobrze wyczyścić jak już jest na wierzchu
duży fmic nie ma nic do tego- no chyba że jest nie szczelny
a są może jakieś luzy na wirniku? boczny może lekki być ale wzdłużny już nie
Ale sprawdzałeś czy zawór pracuje jak "pśikasz" w niego powietrzem, jeśli tak to jest dobry ale nie zawadzi go dobrze wyczyścić jak już jest na wierzchu
duży fmic nie ma nic do tego- no chyba że jest nie szczelny
a są może jakieś luzy na wirniku? boczny może lekki być ale wzdłużny już nie