Uład dolotowy Mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Uład dolotowy Mk2
Witam czy przerabiliści jakos układ dolotowy w zwyłym dieslu w Golfie 2 ??? i da cos taka zabawa ?? powiedzmy jakis filtr lepszy itd ??? Mam juz przerobiony od dluzszego czasu układ wydechowy (zamiast srodkowego tlumika rurka i sport wydech jak na avatarze:P) i tak sie zastanawiam nad dolotem powietrza
[ Dodano: Czw Kwi 27, 2006 22:52 ]
I tak ze po przeróbce wydechowego powiem szczerze ze zauwazylem ze Golfik lepiej idze nawet sporo :) no i oczywiscie slychać
[ Dodano: Czw Kwi 27, 2006 22:52 ]
I tak ze po przeróbce wydechowego powiem szczerze ze zauwazylem ze Golfik lepiej idze nawet sporo :) no i oczywiscie slychać
tak to wyglada:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=99685632
czyli dolot od 1.9D bedzie wygladalo jakbys mial wtrysk
tez takie cos chcialem zrobic 40zł nawet trafil mi sie kolektor ale plany sie zmienili wiec......
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=99685632
czyli dolot od 1.9D bedzie wygladalo jakbys mial wtrysk
tez takie cos chcialem zrobic 40zł nawet trafil mi sie kolektor ale plany sie zmienili wiec......
załatw sobie kawalek rury 52mm wchodzi bezproblemu na plastikowa rure do ssacego tak aby siegła do dziury w poszyciu do zasysania powietrza a w podluznicy sie rozgladniesz to zauwazysz ze sa takie jakiby haczyki za ktore mozna złapac blache odgradzajaca cieplo od silnika
otworzysz maske spojrzysz to bedziesz wiedzial jak to zrobic
otworzysz maske spojrzysz to bedziesz wiedzial jak to zrobic
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Głośniej to nie chce zeby chodził bo wystarczająco dobrze chodzi mysle nawet zeby dać jakąś mate wygłuszającą nad tłumik zeby tak nie było słychać fury w środku:)
[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 15:56 ]
[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 15:58 ]
Chciałbym sobie cos takiego zrobić jesli to mi coś doda do samochodu tak jak np moj wydech to sie czuje ze lepiej idzie ) Tylko ile by mnie taki stozek wyniosł ??
[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 15:56 ]
a czemu na takia duzą pojemność ?? lepszy efektwiercik pisze:Stozek zakladaj ten powyzej 2,5l, ten wiekszy
[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 15:58 ]
Chciałbym sobie cos takiego zrobić jesli to mi coś doda do samochodu tak jak np moj wydech to sie czuje ze lepiej idzie ) Tylko ile by mnie taki stozek wyniosł ??
Jesli chodzi o dzwiek, to bedziesz slyszal syczenie turbinki Na pewno to Ci nie da 5 ani 10 PS wiecej. Jesli zrobisz dobry dolot i dobrze odgrodzisz filtr od silnika, to moze cos tam odczujesz. Koszt stozka ok. 100-150zl, zalezy jakiej firmy. A co do wielkosc. Czytalem, ze jesli wogole ktos zaklada do diesla stozek to lepiej zeby byl to ten wiekszy, bo mniejszy nawet moze oslabic. Ja nie zaluje, tego co zrobilem, chociaz wszyscy kracza ze turbo rozwale, ale jezdze juz ponad pol roku i do tej pory nic
[img]http://www.wiercik.neostrada.pl/robal.gif[/img]
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
Ja w swojej "dwujeczce" mam tą dużą puche (filtron AP 005). Zakupłem sportowy filtr BCM (chyba). Co zmianę oleju czyszczę go i nasanczam olejkiem coś podobne do stożka tylko pasuje jak standardowy filtr. Następnie za pomocą gietkiej rury (taka ala od pieca) doprowadziłem powietrze z zderzaka (mam laminat RS) to standardoego wejścia w puszce. A tą rure gumową od puchy do turbiny owinełem taką taśmą termiczną (zakupiłem z Jacky troche kijowo wygląda ale robi swoje. ) Turbinkę słychać aż miło i chyba zrobił się silniejszy teraz myśle nad wydechem.