zmiana wtrysków a spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dokładnie tak jak piszesz...research1 pisze:a mi sie zdawało że on pobiera obroty ze skrzyni tak więc chyba nie ma różnicy jakie koła są
tylko na większych kołach jedziesz w rzeczywistości szybciej - czyli licznikowe 100 km/h na większych kołach jest szybciej niz licznikowe 100 km/h na mniejszych...
czyli: na mniejszych kołach masz mniejszy czas do 100 a do tego moment na kołach masz mniejszy - wierz mi jest to odczuwalne w przyspieszeniu..
inna sprawa że TDI w zimie jeżdżą jakby szybciej
wczoraj przeleciałem sie Golfiną po prawie 4 tygodniach stania....przegoniłem golfika no i klimę - kurde jednak autku nie służy stanie...
- pierwsze hamowania na starcie rdzy z tarcz..
- z klimy i z wentylacji wali jak z murzyńskiej chaty\
- jak ruszałem to az było słychać trzask tak koła były "zastane"
no ale dzisiaj juz wszystko OK - w niedzieli zafunduje mu ze 100 km przebieżki to i zrobie nowe pomiary na letnich kapciach
hmmm no to pojeżdziłem troche wczoraj - do Kołbieli i z powrotem...cowboy pisze:no ale dzisiaj juz wszystko OK - w niedzieli zafunduje mu ze 100 km przebieżki to i zrobie nowe pomiary na letnich kapciach
jednak czas 10,6 do 100 km/h (wg licznika) mnie coś nie zadowala...
zimą wyszło mi 10,2 no ale to pewnie trzeba IC większy
tak czy owak nie ruszyłem optymalnie (troche za mocno zapiszczały opony) no i za długo na 1 i 2 przytrzymałem...
trzeba będzie jednak chiptunning zarzucić
tak sadze, choć Rogal, od którego kupowałem wtryski miał po włożeniu ASV do 1Z (w audicy) parametry seryjnego AFNa (na hamowni) u mnie jest spory przyrost momentu, auto na nowych wtryskach bardzo ładnie sie zbiera, ale po podniesieniu dawki zaczeło brakowac powietrza i stąd słaba moc. Za moment zabieram sie za zaslepienie EGRa i doprowadzenie kolektora dolotowego do stanu używalności - jest tam taka breja że strach oglądac, potem przyjdzie pora na strojeniemirass pisze:czyli masz ponad 100KM ale nie 110KM...ja po przeróbce 90tki na 110tke robilem GTi 115KMCorvax pisze:Nie sprawdzalem , ale 115PS 16V meganke II do 130-140km/h robie jak chcę
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
o to to - też mi sie wydaje ze trzeba wiecej zimnego powietrza bo w dawce paliwa jest jeszcze "zapas" mozliwości...jest jakiś prosty domowy sposób na polepszenie właciwości intercoolera?Corvax pisze:auto na nowych wtryskach bardzo ładnie sie zbiera, ale po podniesieniu dawki zaczeło brakowac powietrza i stąd słaba moc
no w sumie to nie dziwne - popatrz na moment obrotowy...czyli masz ponad 100KM ale nie 110KM...ja po przeróbce 90tki na 110tke robilem GTi 115KM