nie chce zapialic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie chce zapialic
kat ustawilem juz nie na zegar znalazlem miesca w ktorych pompa odbila sie na korpusie i wym miejscu ja zostawielm zapewne nie bedzie indealnie no al eto i tak powinien zagadac
nie chce zapialic
sluchaj psiknelem palak w kolekotr lecz robilem to sam psik i do kabiny zakrecilem i auto zakrecilo i cos tam zagadalo ale nie odpalilo moze wizasc kogos i niech kreci a ja bede psikal w ukad czy raczej nie probowac duzo razy
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
nie chce zapialic
Czasem trzeba kilka razy psiknąć...jak zaskoczy i za chwilę zaczyna gasnąć,to znów mu psiknąć i albo przedrze wtryski,albo nie...
nie chce zapialic
Nie czepiaj się tak kąta wtrysku, przy sprawnym silniku nie wielkie ilości przestawienia kąta wtrysku nie mają aż tak znaczącego wpływu na odpalenie silnika, no i po co ruszałeś pompą ? dorabia się klucz i sprytnym sposobem odkręca się drugi wtrysk bez ruszania pompy, nawet z LDA, wkrótce zarzucę fotę jaki to ''prosty'' klucz. Moim zdaniem dość kombinowania, wtryski do pomiaru a przede wszystkim rozrząd do sprawdzenia łącznie ze zdjęciem pokrywy zaworów, bo już różne przypadki się słyszało '' ja tylko coś tam coś tam ... a w rzeczywistości bywa inaczej. Kiedyś odchodziłem od rozumu bo koleś zdjął pasek rozrządu i nie potrafił na nowo go ustawić, ustawiłem na znaki i du... po kilku godz. zabawy okazało się że koło zamachowe było od chyba silnika benzynowego i znak zero był zupełnie w innym miejscu, zdjąłem wałek rozrządu by ustalić górne położenie pierwszego tłoka , złożyłem i odpalił na dotyk.Z@char pisze:Z@char
nie chce zapialic
panowie eureka odpaili kat byl przestawiony nie duzo ale byl lecz jedank okazalo sie jeszcze ze nie grzeja swiece zarowe kontorlka sie pali wszystkie 4szt sprawne lecz nie dochodzi prad do nich nie go za i przed kostka ktora jest przy silniku taka okragla duza wiec wydale mi sie ze padl przekaznik tylko tearz nei wiem ktory to jest pomozecie mi jak wiecie ktory to jest o jakim Nr. ???
nie chce zapialic
A mówiłemkarol8114 pisze:Nie czepiaj się tak kąta wtrysku, przy sprawnym silniku nie wielkie ilości przestawienia kąta wtrysku nie mają aż tak znaczącego wpływu na odpalenie
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
nie chce zapialic
Po kablu od świec do grodzi silnikowej.Nad pompą jest plastikowa puszeczka, a w niej bezpiecznik-taka blaszkaZ@char pisze:a wiesz ktory to moze jest przekaznik ??
nie chce zapialic
jeśli powietrze jest tylko w przewodzie powrotnym paliwa a nie ma go w zasilającym to znaczy że masz zawieszone wtryskiwacze.
spróbuj odpalić tak jak Michaś_1977, pisze a jak nie pomoże to wykręć wtryski i jedź z nimi do pompiarza niech spróbuje Ci na próbniku je rozruszać.
spróbuj odpalić tak jak Michaś_1977, pisze a jak nie pomoże to wykręć wtryski i jedź z nimi do pompiarza niech spróbuje Ci na próbniku je rozruszać.