Rosnące bez powodu obroty silnika - jaka przyczyna??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rosnące bez powodu obroty silnika - jaka przyczyna??
To są słowa kolegi co wczoraj kupił auto:
"Jechałem sobie na czwórce i nagle silnik sie zachowywał jak bym wcisnął gaz w podłoge tylko że ja nie deptałem ani jednego pedału. Patrze na obrotomierz a tu rośnie z 20 tys obratow do chyba 50, 60 i w końcu wyłączyłem silniek, który wył jak głupi
to samo było na trójce chyba ze dwa razy i raz sie zdarzylo na dwójce"
"Jechałem sobie na czwórce i nagle silnik sie zachowywał jak bym wcisnął gaz w podłoge tylko że ja nie deptałem ani jednego pedału. Patrze na obrotomierz a tu rośnie z 20 tys obratow do chyba 50, 60 i w końcu wyłączyłem silniek, który wył jak głupi
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Rosnące bez powodu obroty silnika - jaka przyczyna??
jaki silnik ?? mozę ma etylinę zamiast ropy w zbiorniku?? niech lepiej sprawdzi poziom leju i jesli to turbo to czy nie ma luzów na wirnikurhl22 pisze:To są słowa kolegi co wczoraj kupił auto:
a może napędza się sam
swoim olejem albo coś masz z dawkowaniem pompy nie masz jakiegoś boxa albo rezystora? na początek zmniejsz mu dawkę na vag-u na próbę i zobacz czy ci oliwy nie ciągnie sporo.