vw dziwna awaria golf 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
vw dziwna awaria golf 3
witam jestem nowy na tym forum.
Mam Golfa 3 1.9tdi (90km) kombi
i problem taki ze na 4-5 biegu auto miedzy 100-120 km/g trci moc i nie przyspiesza kiedy zdejme troche noge z gazu i z powrotem przyspiesze auto dalej zaczyna jechac
ale na chwile i z powrotem to samo. na 1-2-3 biegu zachowuje sie normalnie chyba ze jest na luzie i go przegazuje do ok 3.5 tys obrotow zalezy jak jest rozgrzany wtedy
dzieja sie dziwne zeczy zaczyna chodzic na 2-3 cylindry ostro zakopci na czarno. pochodzi tak na tych 2-3 garach z 10 do 30 sek i zaczyna normalnie pracowac. czasem traci sie calkowicie kompresja. poczatkowo myslalem ze to pompa oleju ale jednak to nie to. Co to moze byc??
Mam Golfa 3 1.9tdi (90km) kombi
i problem taki ze na 4-5 biegu auto miedzy 100-120 km/g trci moc i nie przyspiesza kiedy zdejme troche noge z gazu i z powrotem przyspiesze auto dalej zaczyna jechac
ale na chwile i z powrotem to samo. na 1-2-3 biegu zachowuje sie normalnie chyba ze jest na luzie i go przegazuje do ok 3.5 tys obrotow zalezy jak jest rozgrzany wtedy
dzieja sie dziwne zeczy zaczyna chodzic na 2-3 cylindry ostro zakopci na czarno. pochodzi tak na tych 2-3 garach z 10 do 30 sek i zaczyna normalnie pracowac. czasem traci sie calkowicie kompresja. poczatkowo myslalem ze to pompa oleju ale jednak to nie to. Co to moze byc??
vw dziwna awaria
kolego może podpowiem a wypowie się ktoś bardziej obeznany, mi to wygląda na podwieszające się wtryski
-
- Nowicjusz
vw dziwna awaria golf 3
raczej podwieszające się zawory.. sprawdzić góre głowicy . turbina tez moze powodowac podwieszanie.. ty chyba nie masz klapy gaszącej???
vw dziwna awaria golf 3
Moim zdaniem to dwie dolegliwości. Tracenie mocy przy 120 km/h to przeładowanie, sprawdź sterowanie turbiny (zaworek N75 i wężyki) a najlepiej zrób logi grupy 11. Nierówna praca silnika po przegazowaniu to zacinający się zaworek w pompie oleju, jeśli nie dzieje się to podczas przyśpieszania to można z tym żyć.
-
- Nowicjusz
vw dziwna awaria golf 3
zamowilem dopiero kabel na necie takze trzeba bedzie poczekac na analize. Mi tez sie wydaje ze to bedzie spowodowane przeladowaniem. Jak najlepiej sprawdzic ten zawor n75?? wezyki sprawdzilem wyglada na OK
-
- Nowicjusz
vw dziwna awaria golf 3
pompa oleju wraz z filtrem i olejem po wymianie tylko ze kupilem pompe nie oryginalna ale nowa i dalej to samo
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
vw dziwna awaria golf 3
Robiąc bajpaskamilog1988 pisze:Jak najlepiej sprawdzic ten zawor n75??
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018