dziwny gwizd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
dziwny gwizd
witam panowie mam problem z moim golfem a mianowicie niepokoi mnie dziwny gwizd ktory wydobywa sie z okolic turbiny tak troche z echem jak by dawalo w wydech i pojawia sie przy dodawaniu gazu nie jest to dzwiek pracujacej turbiny tylko typowy gwizd! myslalem ze to cos z turbo wiec postanowilem dac do regeneracji a byla tez zapieczona geometria i wchodzil w tryb awaryjny.Co najlepsze turbo zregenerowane i golfik zly jak dawniej ale gwizd pozostal czy macie jakis pomysl co to moze byc?
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
dziwny gwizd
jaki silnik jaki model rok oznaczenie silnika- BRAK! wiec jak chcesz uzyskac odpowiedz?
pęknięty kolektor wydechowy?
pęknięty kolektor wydechowy?
-
- Nowicjusz
dziwny gwizd
ok juz uzupelniam golf 4 1,9 tdi 110km ASV 2000rocznik na kolektorze nie zauwazylem pekniec ! jest to ten gwizd jak zejdzie z obrotow " onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
dziwny gwizd
nikt nie mial takiego przypadku jak ja?! ze nikt nie ma pomyslu co jest przyczyna tego dzwieku ?!
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
dziwny gwizd
Ja tam słyszę tylko lekko wyjące turbo. Wszystko w normie jak dla mnie...
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
-
- Nowicjusz
dziwny gwizd
kata mam a to gwizdanie jest troche wkurzajace moze na nagraniu tego wyraznie nie slychac postaram sie wrzucic lepsze!najbardziej slyszalne jest na 1,2,3 biegu potem jest troche ciszej ! Doszedlem do wniosku ze chyba cos zrypali z regeneracja turbo bo czytalem na jakims forum ze mogli zostawic stary wirnik ktory mogl miec lekko uszkodzone lopatki ktore przypilowali by byly niby na wyglad ok i to one powoduja ten gwizd pod naporem powietrza!
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
dziwny gwizd
Ten słyszalny gwizd jak schodzi z obrotów to typowe dla wyjącego turbo. Ale nie oznacza to nic złego, po prostu trzeba to kontrolować.
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
-
- Użytkownik
dziwny gwizd
ale to jest ze zmienną geometrią to podwójnie trzeba kontrolować bo jak się rozwali i ci te farfocle polecą w kolektor to ci zostanie miazga z silnika ,widziałem taki silnik po rozwalonej turbince ,pokrzywione zawory ,korbowody ,porysowane gładzie cylindrów ,policz koszta
było:syrena 105.mercedes123.golf2 1,3.sierra2,3 d.reno111,6reno kango 1,4 pb.vw golf3 1,9 tdi. audi 80 tdi.vw polo 1,9 d peugeot 307 1,6 hdi. kilka innych umkło uwadze a teraz ford fokus mk 2 2,0 tdci 136 ps już 170ps i 400 niutków oraz audi a2 1,4 tdi 105,9ps 232,8nm
-
- Nowicjusz
dziwny gwizd
moze i jest to typowe dla wyjacego turbo ale nie dla turbo po regeneracji bo chyba po to sie regeneruje by bylo ok!Dzwonilem do tej firmy co regenerowali i powiedzieli tak jak myslalem ze wirnik zostal stary bo nie byl uszkodzony!a co najlepsze to moga mi go wymienic oczywiscie odplatnie bo tego gwarancja nie obejmuje !i teraz dylemat wymienic wirnik placic im znow za wirnik i robocizne a jak okaze sie ze to nie to jest przyczyna ?