Ciągnie tylko do ok. 3tys. obrotów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ciągnie tylko do ok. 3tys. obrotów
Kupiłem niedawno Golfa IV TDI z silnikiem AJM. Problem polega na tym, że powyżej 3 tys. obrotów silnik traci jakby werwę na każdym biegu, no może poza jedynką, ale to też nie zawsze. Do 2,5-3 tys. ciągnie okrutnie, a poźniej tak jakbym zdjął nogę z gazu.
Patrzyłem w "Szukaj", ale tam nikt nie opisywał tego problemu w silniku na pompowtryskach. Nie wiem czy jest tu ten zaworek N75, będę pewnie jechał na VAG'a, jednak przeraża mnie opcja, że to turbo jest do wymiany.
Bardzo proszę o jakiekolwiek sugestie.
Dzięki z góry.
Patrzyłem w "Szukaj", ale tam nikt nie opisywał tego problemu w silniku na pompowtryskach. Nie wiem czy jest tu ten zaworek N75, będę pewnie jechał na VAG'a, jednak przeraża mnie opcja, że to turbo jest do wymiany.
Bardzo proszę o jakiekolwiek sugestie.
Dzięki z góry.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A jak to się robi? Powiem szczerze, że to mój pierwszy klekot i zielony kompletnie jestemBruceLee30 pisze:moze nie do wymiany turbo ale do rozruszania i przeczyszczenia dzwignia od lopatek w turbo sprobuj wd40 lac i ruszac lac i ruszac moze cos da
Aha zaznaczam, że autko nie dymi w ogóle, nie puszcza żadnego dymu niezależnie od obciążenia, obrotów czy prędkości.
- Talibounce
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: