Co może być przyczyną takiego stanu?
Wczoraj przejechałem 400km i kilka razy obrotomierz "spadł mi " do zera i przy tym zaczeła mrugać kontrolka od oleju.
Chciałem dodać że poziom oleju jest w normie,zero ubytków i wycieków,samochód przy tym zjawisku zachowuje się normalnie(brak spadku mocy na postoju i podczas jazdy)
Dzięki za pomoc,pozdrawiam!
1,9 TD AAZ miga kontrolka oleju i obrotomierz spada do zera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pasek był wymieniony 10dni temu ,ale dzięki za pomoc ,podjadę do tego mechanika żeby jeszcze raz sprawdził naciągnięcie paska ,
a sytuacja jest taka że kiedy wskazówka obrotomierza leży kilka sekund na zerze podczas jazdy to w tym czasie mruga równierz kontrolka od oleju
Dzięki
może ktoś ma jeszcze jakieś inne sugestie?
a sytuacja jest taka że kiedy wskazówka obrotomierza leży kilka sekund na zerze podczas jazdy to w tym czasie mruga równierz kontrolka od oleju
Dzięki
może ktoś ma jeszcze jakieś inne sugestie?
Ja Ci może podpowiem. Napewno sprawa związana jest z alternatorem i elementów z nim związanych. U mnie pasek był napięty (podobnie jak u ciebie) ale styki kabli przy alternatorze już były zaśnieżałe. Wystarczyło przeczyszczenie ich WD i gotowe. Może być jeszcze przełamany lub uszkodzony któryś z kabelków i też nie łączy. Posprawdzaj porządnie i musi pomóc. Też to miałem bo nie mam osłony pod silnikiem i waliło od spodu syfem i wodą.Pozdrowionka.
- moskitq
- Nowicjusz
- Kontakt:
a u mnie taka sytuacja się też pojawiła ale wina była przerwanych kabli to se nowąwiązke puściłem
ta kostka w alternatorze to 2 kable jeden od obrotka a drugi od lampki ładowania, jak kabelki były uszkodzone to mi kontrolka oleju mrygała,
propozycja wymień kabelki i po sprawie ( troche koszulki termokurczliwej , klej na gorąco, nowy kabelek , opaski) i śmiga jak ta lala
ta kostka w alternatorze to 2 kable jeden od obrotka a drugi od lampki ładowania, jak kabelki były uszkodzone to mi kontrolka oleju mrygała,
propozycja wymień kabelki i po sprawie ( troche koszulki termokurczliwej , klej na gorąco, nowy kabelek , opaski) i śmiga jak ta lala
*szukaj i pomógł dwa magiczne guziki* :)