AAZ Dmucha odmą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AAZ Dmucha odmą
Witam,
mam małe pytanko:
mianowicie silnik dmucha odmą oraz jak odkręcę korek oleju, na wolnych obrotach czuć że dmucha tak "cyklicznie", jednak pod obciążeniem dmucha mocniej (czuć odmę w kabinie).
silnik nie bierze oleju, na tłokach ciśnienie ~31 (+/- 0,2). odpala znakomicie nie dymi nic, a nic.
mam małe pytanko:
mianowicie silnik dmucha odmą oraz jak odkręcę korek oleju, na wolnych obrotach czuć że dmucha tak "cyklicznie", jednak pod obciążeniem dmucha mocniej (czuć odmę w kabinie).
silnik nie bierze oleju, na tłokach ciśnienie ~31 (+/- 0,2). odpala znakomicie nie dymi nic, a nic.
Pierwszy VW - Golf III (sprzedany)
Drugi VW - Passat B5
Trzeci VW - Golf IV (sprzedany)
Czwarty VW - Passat B6
Drugi VW - Passat B5
Czwarty VW - Passat B6
- Fucker
- "KAMELEON" BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO
- Kontakt:
AAZ Dmucha odmą
To jest normalne, że trochę dmucha.
Skoro ciśnienie dobre to czym się przejmować, sprawdź jedynie, czy odma jest drożna.
A to śmierdzi, to sprawdź, czy gdzieś nie ma wycieku. Umyj silnik i kontroluj. A szczególnie umyj turbinę i węże, bo na pewno są brudne od oleju. I zatyczki posprawdzaj w przegrodzie od kabiny.
Skoro ciśnienie dobre to czym się przejmować, sprawdź jedynie, czy odma jest drożna.
A to śmierdzi, to sprawdź, czy gdzieś nie ma wycieku. Umyj silnik i kontroluj. A szczególnie umyj turbinę i węże, bo na pewno są brudne od oleju. I zatyczki posprawdzaj w przegrodzie od kabiny.
Re: AAZ Dmucha odmą
niby tak, ale... smród jest dość mocny czuć tylko pod obciążeniem, tj, jak go przeciągnę na obrotach (sprint) i stanę to czuć w kabinie mocno.
Ta sama sytuacja jak np podjeżdżam pod krawężnik (zaprę się kołem i próbuje podjechać) to też momentalnie czuć olej w kabinie i na zewnątrz, z pod maski. charakterystyczny zapach odmy...
Ta sama sytuacja jak np podjeżdżam pod krawężnik (zaprę się kołem i próbuje podjechać) to też momentalnie czuć olej w kabinie i na zewnątrz, z pod maski. charakterystyczny zapach odmy...
Drugi VW - Passat B5
Czwarty VW - Passat B6
Drugi VW - Passat B5
Czwarty VW - Passat B6
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
AAZ Dmucha odmą
A wali olejem przez odmę? Jeśli minimalnie to jest ok, jeśli większe ilości to szykuje się wymiana uszczelniaczy zaworów.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
Re: AAZ Dmucha odmą
oleju nie ubywa, mam 8,5K zrobione od wymiani i dolałem ze 50~100 ml. pięknie równo chodzi, ale zapach....
Drugi VW - Passat B5
Czwarty VW - Passat B6
Drugi VW - Passat B5
Czwarty VW - Passat B6