Problem z AJM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z AJM
Witam
Mieszkam aktualnie za granica i mam problem z silnikiem wiec chcialbym was prosic o kazda pomoc w diagnozie.
Opisze teraz sytuacje jaka meczy od niedawna moj silnik:
Ogolnie szarpie po wcisnieciu pedalu gazu do podlogi i tylko wtedy jesli rozpedzam auto powoli nawet do 4 tys obrotow nic sie nie dzieje kazde mocne przyszpieszenie konczy sie szarpaniem najczesciej w okolicy 2200 a 2600 obrotow w wyzszych potrawi nie szarpac. Podpiolem auto pod komuter uzywajac kabla usb - obd2 z programem Polski Vag wersja 4.9 pokazal brak bledow. Logow nie posiadam poniewaz moj laptop ma uwalona baterie i nie moge zrobic nic podczas jazdy postaram sie to zrobic na nastpeny weekend. Mieszkam tez z pseudo mechanikiem i mowil mi ze moze to byc pompa paliwa ta w baku , a ze tego co ja wyczytalem na forum moga to byc pompowtryski bo ponoc bledow nie pokazuje(tak wiem logi zrobie jak naszybciej tylko jakiej grupy?)
Dzieki z gory
Bora AJM rok pr. 1999 w kodzie 2000 przebieg 194 tys olej wymieniany co 9 tys razem z wszystkimi filtrami tak nawet powietrza.
Pozatym silnik zachowuje sie idealnie nie kopci nie ma dziwnych dzwiekow pracuje rowno pali zawsze odrazu nawet przy - 20.
Woda z filtra paliwa spuszczona - brak poprawy
Z gory dzieki za pomoc !
Mieszkam aktualnie za granica i mam problem z silnikiem wiec chcialbym was prosic o kazda pomoc w diagnozie.
Opisze teraz sytuacje jaka meczy od niedawna moj silnik:
Ogolnie szarpie po wcisnieciu pedalu gazu do podlogi i tylko wtedy jesli rozpedzam auto powoli nawet do 4 tys obrotow nic sie nie dzieje kazde mocne przyszpieszenie konczy sie szarpaniem najczesciej w okolicy 2200 a 2600 obrotow w wyzszych potrawi nie szarpac. Podpiolem auto pod komuter uzywajac kabla usb - obd2 z programem Polski Vag wersja 4.9 pokazal brak bledow. Logow nie posiadam poniewaz moj laptop ma uwalona baterie i nie moge zrobic nic podczas jazdy postaram sie to zrobic na nastpeny weekend. Mieszkam tez z pseudo mechanikiem i mowil mi ze moze to byc pompa paliwa ta w baku , a ze tego co ja wyczytalem na forum moga to byc pompowtryski bo ponoc bledow nie pokazuje(tak wiem logi zrobie jak naszybciej tylko jakiej grupy?)
Dzieki z gory
Bora AJM rok pr. 1999 w kodzie 2000 przebieg 194 tys olej wymieniany co 9 tys razem z wszystkimi filtrami tak nawet powietrza.
Pozatym silnik zachowuje sie idealnie nie kopci nie ma dziwnych dzwiekow pracuje rowno pali zawsze odrazu nawet przy - 20.
Woda z filtra paliwa spuszczona - brak poprawy
Z gory dzieki za pomoc !
viewtopic.php?f=89&t=308478&p moj borowik
Problem z AJM
A na cieplym silniku tez tak robi
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Problem z AJM
TAKjeryk10 pisze:A na cieplym silniku tez tak robi
Problem z AJM
macbat, ja miałem tak:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=395917" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=395917" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
bongo pisze:macbat, ja miałem tak:
no nie do konca u mnie nie ma az takich problemow nic nie dymi smiga dobrze tylko w tym zakresie obrotow co mowilem poszarpuje
Problem z AJM
Może przyczynąsą przeguby wewnętrzne, które wpadają w drgawki i rezonują w tym przedziale obrotów?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z AJM
a jak wykluczyc czy to silnik itp ? bede robi logi tylko powiedzcie mi jakie ?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
to nie sa drgawki tylko szybkie spadki mocy i szybki wzrost czyli szarpie nie drga daje sie to wyczucszysz61 pisze:Może przyczynąsą przeguby wewnętrzne, które wpadają w drgawki i rezonują w tym przedziale obrotów?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
macbat pisze:a jak wykluczyc czy to silnik itp ? bede robi logi tylko powiedzcie mi jakie ?
dalej nie wiem jakie
Problem z AJM
zrób na początek dynamiczne 003,008,011 jeżeli już chcesz je robić koniecznie
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
jutro robie a chcem zrobic bo zawsze na forum ci co kumaja odpisuja ze od tego trzeba zaczac :F jutro wklejeDetektor pisze:zrób na początek dynamiczne 003,008,011 jeżeli już chcesz je robić koniecznie
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z AJM
ok zrobilem logi niestety tylko 008 i 009 poniewaz kierownik laptopa nie dal rady ;/ i na biegu jalowym 003 008 011
Log (0 - 008,008,008)
Log (1 - 009)
Log (2 - 008,003,011)
pojechalem 10 km z odlaczonym przeplywomiezem mol straszny ale dalej szarpie
jakies pomysly?
Log (0 - 008,008,008)
Log (1 - 009)
Log (2 - 008,003,011)
pojechalem 10 km z odlaczonym przeplywomiezem mol straszny ale dalej szarpie
jakies pomysly?