Pompowtrysk do wymiany czy nie?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

FantiVW
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: FantiVW » sob cze 04, 2011 16:59

Witam wszystkich.

Mam pytanie: w dniu dzisiejszym bylem na przegladzie przed zakupem golf V 1.9 TDI 66kW 5-G Trendline. Jako usterki
na nalblizszej wymiany stwierdzono 1 pompowtryskiwacz - cena w vw ok. 2300+300 robocizna . Wyniki wskazan z
komputera : Grupa wskazan 13 wartosc pomiaru:

-0,47 mg/H
-0,42 mg/h
0,00 mg/H
0,89 mg/H

Pytanie moje : czy juz mam kalkulawac przy zakupie wymiane tego 0,89mg/H , czy wymienic tylko jeden czy wszystkie, gdzie to
mozna zrobic dosc tanio(slask, Katowice).Auto pali od razu i nie widzac zeby cos bylo nie tak, moc ma.
Nie znam sie wiec pytam.

Druga sprawa: takze wyszlo podczas przegladu: do wymiany tylne drazki kierownicze. Tutaj pytanie tez o tania
naprawe- warsztat.

dzieki za wszelkie wskazowki.
pozdr:)

Awatar użytkownika
Quintus
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Dodge Durango SLT

Post autor: Quintus » sob cze 04, 2011 17:03

korekcja na 089 to jeszcze nie jest tragedia, chyba wymiana będzie przedwczesnym posunięciem, szczególnie jeśli nie ma problemów odczuwalnych podczas pracy silnika.

FantiVW
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: FantiVW » sob cze 04, 2011 17:07

Pytanie w takim razie ile czasu/km jeszcze na nim pojezdze? tak zebym mogl sie nastawic finansowo i za ile mozna to zrobic np.poza oryginalnym serwisem VW ?

Awatar użytkownika
Quintus
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Dodge Durango SLT

Post autor: Quintus » sob cze 04, 2011 17:41

Dokładniejszą diagnozę można postawić sprawdzając jeszcze blok 23. Nie wiem czy ktokowliek jest w stanie określić ile bezproblemowo polata stosunkowo zmęczony pompowtrysk. Koszty regeneracji kompletu końcówek PD u forumowych specow to kwota rzedu 1,5k jesli się nie mylę na wysłanych korpusach. jeśli zamiezrasz kupowac te auto to uznaj, ze pd jest do wymiany wedle instrukcji aso i negocjuj cenę.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Post autor: doggie » ndz cze 05, 2011 09:04

FantiVW, z takimi dawkami możesz i 10 lat jeździć i nic się nie stanie, dawki masz jak najbardziej w normie /gdzie krańcową granicą jest 2,8 mg/suw/ więc zostaw pompki w spokoju

Qui, blok 23 nic ci nie powie o stanie pompek, ich końcówek, jak rozpylają itp...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”