kanał dolotowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kanał dolotowy
Może ktoś wie, co się dzieje w silniku 1,9 TDI, jeśli na 4 i 5 biegu przy obrotach ok 3000 nagle przestaje ciągnąć, na niższych biegach jest OK. Na komputerze zapisany jest błąd "różnica ciśnień w kanale dolotowym". Wymieniłem czujnik regulujący ciśnienie w turbinie (to małe coś po lewej stronie komory silnika, tuż pod maską, od czego odchodzą trzy wężyki ciśnieniowe) ale nic to nie dało. Pompa sprawdzona komputerem jest OK. Mechanicy u których byłem rozkładają ręce.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
sprawdz wzglednie wymien wszystkie trzy wezyki idace to tego zaworku ktory wymieniales (N-75) u mnie to wezyk byl odpowiedzialny za ta usterke i wywalal blad bodajze 575
jesli mechanik najpierw wymienil Ci zaworek a nie sprawdzil wezykow to jest d.... a nie mechanik.
wezyk w ASO to ok 45 zl za metr, ja kupilem w sklepie zwykly chyba paliwowy o srednicy wew podobnej do oryginalu i o grubych sciankach.
daj znac czy to to.
jesli mechanik najpierw wymienil Ci zaworek a nie sprawdzil wezykow to jest d.... a nie mechanik.
wezyk w ASO to ok 45 zl za metr, ja kupilem w sklepie zwykly chyba paliwowy o srednicy wew podobnej do oryginalu i o grubych sciankach.
daj znac czy to to.
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
myśle ze katalizator odpada a to z racji tego że jak ja wyciałem kalatizator to poczułem różnice ale w dolnym zakresie (do 2000 obr/min) - stał sie elastyczniejszy natomiast od 2000 obr było tak jak wcześniej. A co do twojego problemu to coś bedzie ze sterowaniem turbiną albo masz jakąś nieszczelność w układzie dolotowym. Sprawdz układ dolotowy tj. rury od intercoolera, sam intercooler czy nie jest dziurawy chociaż nie sądze. Sprawdz też te wężyki o któych ci pisali koledz bo raczej diabeł tchwi w szczegółach... a swoją drogą to gdzieś widziłem na forum podobne problem jeśli znajdę to podeśle link... powodzenia.
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt: