Mój "oil catch tank"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Mój "oil catch tank"
Wlasnie o tym pisalem ze mozna to zrobic w silniku z taka odma wymienna jak moja np. ALH nie w PD bo tam cena zawrotna.
Mój "oil catch tank"
a to dziś wykonany OIL w golferku silnik ASZ,
w planach normalne czarne węże i jakiś konkretniejszy pojemniczek, puki co z tego co miałem i dla podglądu sytuacji
w planach normalne czarne węże i jakiś konkretniejszy pojemniczek, puki co z tego co miałem i dla podglądu sytuacji
Mój "oil catch tank"
Węże przezroczyste więc fajnie będzie widać walący nimi olej. Zastosowałeś jakąś gąbkę w tym odstojniku czy nie ?
Mój "oil catch tank"
nie nie ma żadnej gąbki, to separator z lublina prosta i dobra konstrukcja:)
a jako zbiorniczek - buteleczka piersióweczka
a jako zbiorniczek - buteleczka piersióweczka
Mój "oil catch tank"
no to szybko się zawali olejem,którego nie będziesz w stanie powstrzymać - pamiętaj, że to turbo zasysa ten syf do dolotu.
Mój "oil catch tank"
wiem wiem, będę bacznie obserwował, z czasem planuję jakiś większy pojemniczek, trzeba się rozejrzeć ;]
Mój "oil catch tank"
separator z lublina daje rade , mam u siebie i sprawuje się świetnie, na spust oleju jest przeźroczysty waż ogrodowy, a na końcu zawór i dzięki niemu można łatwo spuścić nazbierany olej.
GT17/20 AJM+/ASZ+ Alu 18" Gwint FK, and more.. zapraszam :)No Smoke No Fun - TDI Rulez :D
Stage 1 DONE - 167Ps@404Nm
Stage 2 DONE - 195Ps@424Nm
viewtopic.php?f=89&t=276520
Mój "oil catch tank"
grigorm, raz na miesiąc sprawdzam ile się oleju nazbierało, ostatnio zlałem około 50ml. na zimę wycigac? a po co?
GT17/20 AJM+/ASZ+ Alu 18" Gwint FK, and more.. zapraszam :)No Smoke No Fun - TDI Rulez :D
Mój "oil catch tank"
bywały przypadki że w wężyku między odmą a OCT zimą zbierała się mazia zawierająca wodę, zamarzało i wywalało uszczelke pod głowicą i takie tam inne rzeczy.
tyle ze separator z lublina ma gruby przelot bo ok 20mm czyli tak jak oryginalna rureczka więc powinno być ok ;]
tyle ze separator z lublina ma gruby przelot bo ok 20mm czyli tak jak oryginalna rureczka więc powinno być ok ;]
Mój "oil catch tank"
uszczelkę to chyba nie od razu, najwyżej wywali olej bagnetem, mam obieg zamknięty wiec nie powinno się nic stać
Mój "oil catch tank"
szwari,
witam,
powiedzmi co to jest za plastik poniedzy korkiem oleju a pokrywa zaworów??
witam,
powiedzmi co to jest za plastik poniedzy korkiem oleju a pokrywa zaworów??
Mój "oil catch tank"
grigorm, ładnie zrobione.
Mam u siebie prawie identycznie tylko że węże nie są przeźroczyste.
Jeżdżę już z tym ustrojstwem od dłuższego czasu i powiem szczerze że tam się prawie nic nie zbiera.
Przez jakieś 30-40kkm zleciało kilka kropel.
W Waszych OCT też to zjawisko ma tak małą skalę??
Zastanawiam się czy tego nie rozmontować, ale z drugiej strony pamiętam że jak tego nie było to egr był zawsze mokry, a teraz podeschło to wszystko.
Mam u siebie prawie identycznie tylko że węże nie są przeźroczyste.
Jeżdżę już z tym ustrojstwem od dłuższego czasu i powiem szczerze że tam się prawie nic nie zbiera.
Przez jakieś 30-40kkm zleciało kilka kropel.
W Waszych OCT też to zjawisko ma tak małą skalę??
Zastanawiam się czy tego nie rozmontować, ale z drugiej strony pamiętam że jak tego nie było to egr był zawsze mokry, a teraz podeschło to wszystko.